BL: A Dinamó Zágráb elleni sikerrel ismét biztos lenne a főtábla az FTC-nek

BL: A Dinamó Zágráb elleni sikerrel ismét biztos lenne a főtábla az FTC-nek

Nagy lehetőség előtt áll a Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata, amely szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában visszavághat a horvát GNK Dinamó Zágrábnak a tavalyi BL-selejtezős vereségért, egyúttal biztossá tenné, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában.

A magyar bajnok, tavaly Európa Liga-csoportkörös FTC remek augusztust produkált. A BL selejtezőjében előbb hazai pályán 2–0-ra legyőzte a svéd Djurgårdens IF együttesét, majd a második fordulóban nagy bravúrt bemutatva 2–1-re nyert a skót Celtic Glasgow otthonában.

Az előző körben a Kolozsvári CFR 1907-et csak 11-es rúgások után búcsúztató Dinamó a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó előtti akadályt jelenti a zöld-fehérek számára a legrangosabb sorozat csoportköréhez. A hazai pálya még az üres lelátók ellenére is előnyt jelenthet az ukrán Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov tanítványainak, igaz, a két csapat tavalyi párharcát a zágrábiak a horvátországi 1–1 után a budapesti 4–0-s sikerükkel döntötték el.

A harmadik körös párharcok, ahogy az idei korábbi fordulókban, most is egy, zárt kapus mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik. A tét azért is nagy, mivel a párharc győztese a selejtező utolsó, play-off körébe jut, ahonnan győzelemmel a BL, vereséggel az EL csoportkörébe lehet kerülni. Viszont a vesztesnek sem ér véget az európai szereplés, ugyanis átkerül az EL kvalifikációs szakaszának zárófordulójába. 

A szerdán 20 órakor kezdődő FTC–Dinamó Zágráb mérkőzés (élőben az m4sporton) továbbjutója az azeri Karabah/Qarabag vagy a norvég FK Molde együttesével játszik majd a főtáblára jutásért.