CFR 1907: újabb döntetlen

CFR 1907: újabb döntetlen
A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK brassói legyőzése után (3–1), a szlovéniai Mariborban edzőtáborozó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata második döntetlenjét jegyzi barátságos mérkőzésen.

Az orosz Anzsi Mahacskala ellen elért 1–1 után a horvát élvonal 8. helyezettje, az NK Istra következett, ezúttal 2–2 lett a végeredmény.

A vasutasok ismét előnyt pazaroltak el, ezúttal 2–0-ra is vezettek Jeremy Bokila (15. perc) és Billel Omrani (24. perc, 11 m) góljaival. A francia (a képen meggypiros mezben) eddig minden felkészülési meccsen betalált.

A horvátok Halilovics révén gyorsan szépítettek a 26. percben, majd a hajrában egyenlítettek Kitanovski 86. percben elért találatával.

Dan Petrescu vezetőedző a következő csapatot szerepeltette az első félidőben: Mincă – C. Manea, Luchin, Horj, Camora – Ciprian Deac, Hoban, Andrei Mureşan, Păun – Omrani, Bokila; szünet után játéklehetpőséget kapott még Cosmin Vâtcă kapus, Paulo Vinícius, Urko Vera, Peteleu, Jasin, Nouvier, Pelayo, Balics, Vlad, Nascimento és Rus mezőnyjátékosok.

Lapzárta után ért véget a harmadik szlovéniai előkészítő meccs, ezúttal a hely NK Aluminij volt az ellenfél.

Sajtóhírek szerint a vasutasklubot a dinamós alapember Dan Nistor leigazolása is érdekelné. A középpályás a múlt idényben 35 meccsen lépett pályára a fővárosi egyesületben, és hat gólt lőtt.

*

Gálameccset rendeznek a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban szombaton 18 órakor. A 2000-es évek történelmi élvonalbeli szereplés elérők, „Coroian barátai” a Besztercei Glóriával játszanak. Olyanok fognak szerepelni a találkozón, mint egyebek között Emil Ştef, Sabin Pâglişan, Laur Aştilean, Dorin Toma, Bálint Gyuszi, Casian Miclăuş, Vasile Jula, Cosmin Văsâe, Dan Florin, Cristian Coroian, Sorin Oncică, Cristian Panin, Alin Minteuan, Adrian Anca és Cosmin Tilincă. Egy belépő ára mindössze 10 lej, a bevételt egy – labdarúgók által is használt – rehabilitációs központnak adományozzák.