Mandorlinit beiktatták a Kolozsvári CFR 1907 vezetőedzőjének

Mandorlinit beiktatták a Kolozsvári CFR 1907 vezetőedzőjének
Neluţ Varga tulajdonos sajtónyilatkozatai 100%-os biztonsággal beigazolódtak: Andrea Mandorlini az utódja a Dél-Koreában már be is iktatott Dan Petrescu vezetőedzőnek a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatánál.

Az olasz mester végül szerdán este a fiával együtt érkezett meg Kolozsvárra, de nem egyeztek meg azonnal, és a vasutasklub pénteken jelentette be a szerződés aláírását. Éppen jókor, mivel a CFR 1907 játékoskerete éppen ezen a napon gyűlt össze ismét, elkezdeni az edzéseket a következő idényre előbb Kolozsvárott, majd brassói edzőtáborozáson.

Mandorlininak már korábban sikeres pályafutása volt a vasutasoknál 2009 novembere és 2010 szeptembere között, a kincses város együttese bajnoki címet, Román Kupát és Szuperkupát is nyert a regnálása idején. Emellett a 62 esztendős tréner csak Olaszországban játszott és edzett.

A ravennai születésű Mandorlini szülővárosában kezdte ifiként, majd megfordult az FC Torino, az Atalanta Bergamo, az Ascoli, a Milánói Internazionale és az Udinese együttesénél. Edzőként a Manzzanese gárdájánál kezdte, majd az első CFR-es időszak előtt megfordult még a Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena és Sassuolo csapatánál. A kolozsvári vasutasok akkori vezetősége egy nappal a svájci FC Bázel elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt menesztette. Mandorlini Olaszhonban folytatta, 2010–2015 között a Hellas Veronát a harmadosztályból az élvonalig vezette, majd edzette még a Genoát, a Cremonesét és legutóbb a Mantovát.