CFR 1907: egyenlítés az utolsó pillanatban

CFR 1907: egyenlítés az utolsó pillanatban
Az FCSB–Kolozsvári CFR 1907 rangadóval ért véget a román labdarúgó élvonal rájátszásának első felvonása, a felek 1–1 (1–0) arányú döntetlennel végeztek az 5. forduló zárómérkőzésén Gyurgyevóban/Giurgiuban, a Marin Anastasovici Stadionban.

A gólokon Florin Tănase, illetve Andrei Burcă osztozott, utóbbi a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlített.

A mérkőzés elején a vasutasok kezdeményeztek valamivel többet, de gólt mégis a fővárosiak rúgtak. A találatot megelőzően Andrei Miron a kapufát találta el a 12. percben, a gólt viszont hét percre rá az est két főszereplője hozta össze: Andrei Burcă szabálytalankodott Florin Tănaséval szemben, a sértett pedig pontos lövéssel értékesítette a bukaresti Radu Petrescu által megítélt büntetőt – a litván Giedrius Arlauskis jó irányban vetődött, de nem érte el a labdát (1–0). Ezután ismét a CFR 1907 támadott többet, a portugál–román Mário Camora 31. percben jegyzett helyzete után legközelebb a gólhoz a nagy kedvvel focizó – előző meccsén két gólt is lövő – izlandi válogatott Runár Már Sigurjónsson volt, akinek közeli, éles szögből leadott lövését megfogta Andrei Vlad kapus a 45. percben.

Fordulás után viszont a bukarestiek támadtak többet, de Edward Iordănescu vezetőedző legényei állták a sarat. Ovidiu Popescu és Iulian Cristea az 53., Răzvan Oaidă a 75. percben veszélyeztetett, utóbbi lövését a kapus blokkolta. A 80. percben azonban Adrian Şut a labda helyett Ciprian Deac lábát találta el a 16-oson belül, és elkaszálta a CFR játékosát, de a fővárosi bíró sípja néma maradt. Ezután vasutasrohamok következtek az egyenlítés érdekében, Mihai Bordeianu lövését a 82. percben szögletre ütötte a kapus, a véghajrában pedig szabadrúgást lőhetett Deac, balról beívelt labdája pontosan megtalálta Burcăt, aki középre, a földre fejelt (a szó szoros értelmében is a földre, mert azon a terülten már kikopott a gyep a gyurgyevói pályán), s a furcsa ívben felpattanó labda becsapta Vladot, gyakorlatilag a kezei között jutott a hálóba (93. perc: 1–1).

A kolozsvári csapat összeállítása: Giedrius Arlauskis – Mário Camora (csapatkapitány), Andrei Burcă, Sziám Ben Júszef, Cristian Manea (78. perc Mateo Susics) – Adrian Mihai Gîdea (4. perc Billel-Abdel Omrani; 60. perc Adrian Păun), Mihai Bordeianu, Runár Már Sigurjónsson (78. perc Alexandru Chipciu) – Valentin Costache, Gabriel Debeljuh, Ciprian Deac; fel nem használt cserék: Grzegorz Sandomierski – Paulo Vinícius de Souza, Ovidiu Hoban, Cătălin Itu, Mario Rondón.

A CFR 1907 így megőrizte kétpontos előnyét az élen közvetlen üldözőjével szemben. A 6. fordulóban, csütörtökön 17 órakor következik a kiszállás Călăraşi-ba, ahol mostanság a Clinceni-i Academica játssza hazai mérkőzéseit.

Eredmény, I. liga, rájátszás, felsőház, 5. forduló: • FCSB–Kolozsvári CFR 1907 1–1 (gól: Florin Tănase – 19. perc, 11 m, illetve Andrei Burcă – 93. perc).

A 6. forduló mérkőzéseit szerdán és csütörtökön játsszák (élőben közvetíti a DigiSport, a Look tv és a Telekom Sport tévéadó):

A tervezett program:

Szerdán: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Krajovai Universitatea FC (19 órakor). Csütörtökön: • Clinceni-i Academica–Kv. CFR 1907 (17 órakor) • Botoşani-i FC–FCSB (19.45-kor). Az állás a felsőházban::

1.      Kv. CFR     5       3       1       1       8–3   42

2.      FCSB         5       2       1       2       6–6   40

3.      Krajova      5       2       2       1       5–3   37

4.      Sepsi 5       2       1       2       4–4   30

5.      Botoşani     5       2       1       2       6–7   28

6.      Clinceni      5       1       0       4       2–8   25

Az alsóházban a 6. forduló kedden elkezdődött a Târgoviştei Chindia–Medgyesi Gázmetán találkozóval.

A tervezett folytatás:

Szerdán: • Gyurgyevói Astra–Aradi UTA (12 órakor) • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Konstancai Viitorul (14.15-kor) • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Bukaresti Dinamó (16.30-kor). Csütörtökön: • Piteşti-i Argeş FC–Voluntari-i FC (14.30-kor).

Borítókép: Andrei Burcăt (fehérben, 3-as számmal) választották a mérkőzés legjobbjának – FOTÓ: FACEBOOK/CFR1907