Újabb újzenei koncert a Tranzitban
Vissza

Újabb újzenei koncert a Tranzitban

Folytatódik a Tranzit Házban a Rezonanciák. Pas à Pas újzenei koncertsorozat, november 9-én este 8 órától a kanadai Aiyun Huang, a kolozsvári prof. dr. Mircea Ardeleanu, Antonio Vîntur, Antonia Bodnar, Hayashi-Kelemen Jácint-Yuuka és Horváth Tamás zenészek részvételével ad koncertet, írják a szervezők a közleményben.

A Rezonanciák. Pas à Pas koncertek célja az erdélyi, romániai és nemzetközi kortárs, kísérleti és improvizatív újzene népszerűsítése. A programsorozat során négy újzenei koncertnek adott otthont a Tranzit Ház, amelyek a regionális, erdélyi zenei kultúrákat tükrözik, kortárs román, magyar, német és zsidó művek szólaltak fel. A koncertekre meghívott előadók nemzetközileg elismert művészek, akik fiatal helyi zenészekkel játszottak együtt.

A sorozatot záró koncert meghívottja Aiyun Huang, aki művészként folyamatosan feszegeti az ütőhangszerek, a színház, és a többi művészet határait, a szólista, kamarazenész, kutató, előadótanár és producer 2002-ben elnyerte a Genfi Nemzetközi Zenei Verseny első-, valamint közönségdíját. Dolgozott a Suisse Romande Zenekarral, a Taipei Szimfónikus Zenekarral, a St. Lawrence húros kvartettel és az Aventa Együttessel. Jelenleg Nicole Lizée-vel, Vivian Funggal, Philippe Leroux-val, Roland Auzettel, és David Bithellel dolgozik együtt. Az Ütősszínház szakértője, aki 2006 és 2017 között a montreali MacGill Egyetem ütősprogramjának vezetője volt, jelenleg pedig a Torontói Egyetem előadótanára és az egyetem ütősprogramjának a vezetője.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
BL-selejtezők: kisorsolták a második ...
Ókori „kolozsvári” múmiát CT-ztek az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ