Tranzíciók – Ismét Székely Csaba-darab, ismét tabutéma
Vissza

Tranzíciók – Ismét Székely Csaba-darab, ismét tabutéma

A marosvásárhelyi 3G Színház Öröm és boldogság (Bucurie şi fericire) című elő- adásával folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a Tranzíciók.

A program, amely 2019 márciusában kezdődött és összesen két évet tart, kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben – olvasható a Tranzit Alapítvány közleményében. A május 24-én, pénteken este 8 órától, a Tranzit Házban látható előadás rendezője Ándi Gherghe.

A Tranzíciók elnevezésű programsorozat alatt 17 romániai illetve a környező országokban létrehozott színházi előadás, performansz látható, a Kolozsvárra meghívott produkciók peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik – áll a közleményben.

A soron következő előadás, a Székely Csaba által írt Öröm és boldogság tabutémát dolgoz fel: az erdélyi melegek helyzetét, egyszerre játékos, kemény, érzékeny, kifinomult és kezdetleges eszközökkel mutatja be világukat. Egy olyan történetet mesél el, amely végső soron tragikus, de át- meg átszövi a legsötétebb fekete humor. Szereplői hétköznapi emberek, nők és férfiak, városiak és vidékiek, melegek és heteroszexuálisok, akiknek párhuzamosan futó, majd egymással találkozó sorsait ismerheti meg a néző. Pár jelentéktelen összezörrenést, nyafogást, hisztit. Semmi lényeges. Igazából mindnyájan boldogok.

Az Öröm és boldogság a marosvásárhelyi 3G Színház által kezdeményezett Társadalmi terápia kortárs színházon keresztül projekt második kiadásának második előadása

További információk az esemény Facebook-oldalán vagy a Tranzit Ház weboldalán (tranzithouse.ro).

(Borítókép: jelenet az előadásból. Fotó forrása: 3G Színház)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos a Kolozs Megyei ...
Két nap alatt 2533 új eset és 75 ...
Parkoló autókat rongáltak meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ