További két próbaposzter vár kifüggesztésre Kolozsvár Főterén
Vissza

További két próbaposzter vár kifüggesztésre Kolozsvár Főterén

Amint korábban jeleztük, eltávolították a Főtérről azt a 20. század eleji kolozsvári városképet, nevezetesen a Státus-palotákat ábrázoló óriásposztert, amelyről a gyártók (megrendelők?) kiretusálták a magyar feliratokat. Erre a Musai-Muszáj kezdeményező csoport tiltakozása nyomán és Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester közbenjárására kerül sor.

A nyelvi jogok védelméért küzdő Musai-Muszáj mozgalom tiltakozására reagáló Oláh Emese fellépésére a városháza alkalmazottai eltávolították az óriásposztert. Az alpolgármester lapunknak elmondta: a kifogásolt poszter a Kolozsvári Városnapok arculattervezésével megbízott designer cég szerencsétlen próbálkozása volt.

Megtudtuk: összesen három poszter elkészítésére kapott megrendelést a cég, az egyik próba ma meg is történt, mint láthattuk, meglehetősen szerencsétlenül végződött. Értesüléseink szerint ez a poszter már nem kerül vissza javított formában, vagyis a retusálatlan kép kinagyított változatáról lemondanak az arculattervezők. Még két „kísérlet” maradt hátra, ezek a próbaposzterek is az egykori, 20-as évekbeli kolozsvári Főteret idézik fel. Ha az időjárás engedi, még ma, csütörtökön kikerül a második is.

Az alpolgármester elmondta: nem ismeri a poszterek tartalmát, nem az ő hatáskörébe tartozik a dolog, ebben a kérdésben egyik alpolgármesterrel sem konzultáltak az illetékesek. Kérdésünkre, hogy vannak információi arról, hogy a polgármesteri hivatal utasította a céget arra, hogy a magyar feliratokat távolítsa el a kinagyított képről, Oláh Emese elmondta: semmilyen jel nem utal arra, hogy ilyesmi történt volna.  

Fotó: Musai-Muszáj


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek ...
Dăncilă nem bízik Kövesiben
Az első ember 50 éve lépett a Holdra

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ