Dupla vásár: karácsonyi a Főtéren, téli a sportcsarnoknál

Dupla vásár: karácsonyi a Főtéren, téli a sportcsarnoknál
Mintegy három hónapig lesz részünk karácsonyi és téli vásárélményekben Kolozsváron: az idén nemcsak a Főtéren vásárolhatunk és „vidámparkozhatunk”, de a Horia Demian Sportcsarnok előtti téren is lesz színpad, árusok, még jégpálya is.

A bukaresti West Side Christmas Market karácsonyi vásár sikere után az Untold univerzum megalkotói idén három vásárt szerveznek a téli időszakban: a bukaresti mellett karácsonyi vásárt Kolozsvár főterén és téli vásárt a sportcsarnoknál. A kolozsvári vásárokat a „Karácsonybolygó” kreatív ötlet mentén szervezik mesebeli díszítéssel és szereplőkkel, illetve helyi és országos vállalatok által kínált különféle tevékenységekkel. A Főtéren 75 darab, karácsonyi fényekkel feldíszített házikóban gyermekeknek, fiataloknak szánt és családi programokkal, valamint eladásra kínált különféle termékekkel várják a látogatókat november 24-től kezdődően.

A házikókkal már találkozhatnak a főtéren áthaladók, és az óriáskereket is felszerelték, de lesz körhinta is. Az idén is lesz a Főtéren színpad koncertekkel és előadásokkal, manópostaláda és Karácsony apó háza. Egy héttel később, december elsején megnyílik a sportcsarnoknál a téli vásár is, házikóboltokkal, manóvonattal, koncertszínpaddal és 600 négyzetméteres jégpályával. A főtéri karácsonyi vásár Újév napjáig lesz nyitva, a sportcsarnoknál a téli vásár viszont megéri a Bálint-napot, február 15-ig látogatható.