Novemberben folytatódik a Cinematica TIFF
Vissza

Novemberben folytatódik a Cinematica TIFF

Drámákkal, komédiákkal, animációkkal és Oscar-díjas alkotásokkal folytatódik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Cinematica TIFF rendezvénysorozata. A TIFF programját is összeállító csapat válogatta ki azokat a filmeket, amelyeket november folyamán a Győzelem moziban nézhetnek meg az érdeklődők.

A vetítések november másodikán, csütörtökön kezdődnek, este 8 órától William Oldroyd Lady Macbeth című rendezését tekinthetik meg a kolozsváriak. A film a XIX. századi rurális Angliába viszi a nézőt, az események középpontjában egy 17 éves fiatal lány áll, aki érdekházasságában raboskodik, de aki egyik alkalmazottjával megtapasztalhatja az igazi szerelmet is. 

A tavalyi San Sebastian-i fesztiválon a FIPRESCI-díjat elnyerő filmet november ötödikén, délután fél hattól újra vetítik, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

A Shorts TV platformnak köszönhetően a Cinemateca TIFF a legújabb rövidfilmeket is elhozza a kolozsvári közönségnek: november 9-én, este 10 órától élőszereplős rövidfilmeket vetítenek, köztük az Oscar-díjas Mindenkit, míg november 12-én, vasárnap délután fél hattól animációs rövidfilmeket. A vetített alkotások közül többet jelöltek Oscar-díjra.

Francis Lee különleges szerelmi története elnyerte 2016-ban a zsűri különdíját a TIFF-en, a legjobb rendezésért járó díjat a Sundance Filmfesztiválon, és a legjobb filmnek bizonyult a Berlinálén is. Az Isten országa című alkotás Johnny, az angol családi farmon dolgozó fiatal és Gheorghe Ionescu román bevándorló viszonyát mutatja be. A filmet premier előtti vetítésen nézhetik meg Kolozsváron az érdeklődők, november 16-án, csütörtökön este fél 8-tól. A vetítést követően a Gheorghe Ionescut alakító Alec Secăreanuval találkozhatnak a nézők.

A novemberi vetítéssorozat Liu Jian kínai rendező Szép napot! (Have a nice day!) című alkotásával zárul. A film, amely idén elnyerte az Anim’est legjobb nemzetközi nagyjátékfilm kategórájának fődíját, egy animált fekete komédia, amelynek középpontjában egy kétségbeesett fiatal áll, aki főnökétől lop el egy millió jüant, hogy barátnője rossz platiszkai sebészeti beavatkozását helyre tudja hozni. A filmet november 30-án, este 8 órától vetítik.

További információk a TIFF weboldalán (www.tiff.ro).

(Borítóképen: Florence Pugh, a Lady Macbeth című film főszerepében)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3