Megküzdött az idény első győzelméért a címvédő CFR
Vissza

Megküzdött az idény első győzelméért a címvédő CFR

A labdarúgó I. liga első fordulójának pénteki játéknapján a címvédő Kolozsvári CFR az újonc Krajovai U 1948 együttesét látta vendégül, s bár Adrian Mutu legénysége elméletileg könnyű prédának számított, a vasutasgárdának végül alaposan oda kellett tennie magát a győzelemért.

A Román Szuperkupa elvesztése, majd a Bajnokok Ligája selejtezőkből való, hajszálon múló továbbjutás után a vasutasok szurkolói nagy érdeklődéssel várták a csapat illetve Marius Şumudică vezetőedző bemutatkozását az élvonalban, s bizony a 6. percben a címvédő kapusa, Giedrius Arlauskis a frászt hozta rájuk: kiszaladt a 16-oson kívülre egy előreívelt labdára, de nem volt túl meggyőző, s kevesen múlt, hogy Diallo nem tudta rávezetni a játékszert az üresen hagyott kapura.

Ezután azonban úgy tűnt, hogy a CFR gólzáporos győzelmet arathat, hiszen két perc alatt két gólt szerzett. A 10. percben Latovlevic jól látta meg Deacot, aki szépen vette át a labdát, majd egy csel után mintegy 15 méterről, középről a kapu bal sarkába lőtt. Két perccel később Omrani szerzett labdát a 16-os közelében, és a védők lábai között valahogy eljuttatta Chipciunak, akinek lövését a 11-es pontig kifutó krajovai kapus ugyan blokkolni tudta, ám a labda a 16-os vonalán „álló” Tahirihez pattant, aki kapásból a hálóba vágta.

Mielőtt azonban a meggyszínű mezes szurkolók megnyugodhattak volna és elkönyvelhették volna a várható könnyed győzelmet, a 22. percben Diallo szép beadását Kovacic fejjel tette a 16-os szélén egyedül hagyott Bauza lábára, akinek lövése a hátvédeken megpattanva enyhén irányt változtatott, becsapva némileg Arlauskist, aki ugyan beleért a labdába, de csak a kapufára tudta pöckölni, amelyről az a gólvonal mögé pattant. A 33. percben pedig ismét elaludt a kolozsvári védelem, ezúttal egy szöglet után a belga Baeten rázta le emberét, s hét méterről a kapuba bólintott.

A félidő utolsó helyzetét a CFR hagyta ki, a 40. percben Tahiri és Petrilă összjátéka után utóbbi próbálta meg fordulásból, a 16-os vonaláról lepókhálózni a hosszúsarok vinklijét, de lövése centikkel fölé ment.

Fordulás után rögtön gólt szerezhetett volna a CFR, Susic mintegy 30 méterről lőtt lapos, földön megpattanó bombáját csak nehezen mentette szögletre Gremsl. A következő, 47. percben Susic távoli beadása tökéletesen passzolt Ciubotariu fejére, de Gremsl hatalmas védéssel ezúttal is megakadályozta, hogy a házigazdák ismét előnyt szerezzenek.

A 60. percben a védelemre átálló vendégek előtt is adódott egy lehetőség, de Bauza ezúttal pontatlanul lőtt. Nem sokkal később az egy perccel korábban beállt Mario Camorát kaszálták el a 16-oson belül, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Negru előbb a labdát érte. A 69. percben Gremsl egy hazaadott labdát könnyelműködött el: Omraniról visszapattanó kilövése kis híján a kapuban landolt.  

A 75. percben aztán góllá érett a CFR mezőnyfölénye, egy újabb támadás végén Păun adott be laposan a 16-oson belülre, Omrani becsúszva épphogy továbbpöckölte a labdát, a másik oldalon érkező Petrilă pedig simán passzolt a már hiába záró Gremsl előtt a rövidsarokba.

Az utolsó pillanatokban még felkínálkozott az egyenlítés lehetősége a krajovaiak előtt, egy szöglet után a labdát kibokszoló Arlauskis és két CFR játékos is ütközött és a földre került, ám a 16-os szélén, középen, szabadon várakozó Achim lábára kicsit magasan érkezett a labda, így nem tudta vele eltalálni a néhány pillanatig üres kapu felületét.

A CFR ilyenformán megszerezte a kötelező győzelmet; a vasutasok a következő fordulóban, július 24-én, szombaton a Clinceni-i Academica otthonába látogatnak. A mérkőzés 21.30 órakor kezdődik.

Végeredmény: Kolozsvári CFR–Krajovai U 1948 3–2 (gólszerzők: C. Deac 10., Tahiri 12., Petrila 75., illetve Bauza 22., Baeten 33.).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ma ünnepeljük a magyar dráma napját
Két hét múlva kezdődik a 21. ...
TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás