Magyar NB I., 32. forduló: Bajnok a Videoton
Vissza

Magyar NB I., 32. forduló: Bajnok a Videoton

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában bebiztosította fennállása harmadik bajnoki címét a Videoton, amely vasárnap este pályaválasztóként 2–0-ra legyőzte az egy éve aranyérmes Budapesti Honvédot.

A székesfehérváriaknak ugyanannyi pontra volt szükségük, mint a második helyezett Ferencvárosnak, amely korábban 4–0-ra verte a Diósgyőrt.

A két csapat között megmaradt a három pont különbség, de a Videotonnak kettővel több győzelme van – amely pontazonosság esetén rangsorol –, így már biztosan az élen végez.

A tabella alján sűrűsödött a mezőny, mivel a Balmazújváros és a Vasas győzött, egyformán a ráadásban szerzett góllal a Paks, illetve a Haladás ellen, a Diósgyőr viszont kikapott a fővárosban Ferencvárostól. Emiatt a záróforduló előtt utóbbi csapat az utolsó, előtte áll a Vasas és a Balmazújváros, de a Haladás is nehéz helyzetbe került, de még a nyolcadik Mezőkövesd is kieshet. A Puskás Akadémia FC tét nélkül lép pályára az utolsó körben: a jelenleg hetedik felcsútiak ki sem eshetnek, de Európa Liga szereplést biztosító helyen sem végezhetnek.

Eredmények: • Budapesti Vasas FC–Szombathelyi Swietelsky Haladás 1–0 • Ferencvárosi Torna Club–Diósgyőri VTK 4–0 • Paksi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0–1 • Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–1 • Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 0–1 • Székesfehérvári Videoton FC–Budapesti Honvéd 2–0. A tabella élén: 1. Videoton 68 pont – már bajnok, 2. FTC 65, 3. Újpest 46, 4. Debrecen 44 (52–45), 5. Honvéd 44 (47–52), 6. Paks 42.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Román nacionalisták közel százfős ...
Boc: továbbra is támogatjuk a város ...
Miből lett az élet?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ