Magyar NB I., 32. forduló: Bajnok a Videoton
Vissza

Magyar NB I., 32. forduló: Bajnok a Videoton

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában bebiztosította fennállása harmadik bajnoki címét a Videoton, amely vasárnap este pályaválasztóként 2–0-ra legyőzte az egy éve aranyérmes Budapesti Honvédot.

A székesfehérváriaknak ugyanannyi pontra volt szükségük, mint a második helyezett Ferencvárosnak, amely korábban 4–0-ra verte a Diósgyőrt.

A két csapat között megmaradt a három pont különbség, de a Videotonnak kettővel több győzelme van – amely pontazonosság esetén rangsorol –, így már biztosan az élen végez.

A tabella alján sűrűsödött a mezőny, mivel a Balmazújváros és a Vasas győzött, egyformán a ráadásban szerzett góllal a Paks, illetve a Haladás ellen, a Diósgyőr viszont kikapott a fővárosban Ferencvárostól. Emiatt a záróforduló előtt utóbbi csapat az utolsó, előtte áll a Vasas és a Balmazújváros, de a Haladás is nehéz helyzetbe került, de még a nyolcadik Mezőkövesd is kieshet. A Puskás Akadémia FC tét nélkül lép pályára az utolsó körben: a jelenleg hetedik felcsútiak ki sem eshetnek, de Európa Liga szereplést biztosító helyen sem végezhetnek.

Eredmények: • Budapesti Vasas FC–Szombathelyi Swietelsky Haladás 1–0 • Ferencvárosi Torna Club–Diósgyőri VTK 4–0 • Paksi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0–1 • Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–1 • Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 0–1 • Székesfehérvári Videoton FC–Budapesti Honvéd 2–0. A tabella élén: 1. Videoton 68 pont – már bajnok, 2. FTC 65, 3. Újpest 46, 4. Debrecen 44 (52–45), 5. Honvéd 44 (47–52), 6. Paks 42.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

U FC: újabb sikertelen kiszállás
Holtan találták a Fogarasi havasokban ...
Contra meghívta a légiósokat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ