Magyar és román teniszvereségek Palermóban
Vissza

Magyar és román teniszvereségek Palermóban

Jani Réka-Luca és Elena Bogdan párosa két játszmában kikapott az Ulrikke Eikeri, Elixane Lechemia (norvég, francia) duótól a 202 ezer dollár (163 103 euró) összdíjazású palermói salakpályás női tenisztorna első fordulójában. A magyar–román kettős 6:3, 6:2 arányban maradt alul. Búcsúzott Irina-Camelia Begu és Sorana Cârstea is, előbbi román a német Laura Siegemundtól, utóbbi a hazai pályán szereplő Sara Erranitól kapott ki. Laura-Ioana Paarnak sem sikerült végül a főtáblára jutás.

Janiék mérkőzése 71 percet tartott, a részvételért 1226 eurós csekket és egyetlen világranglistapontot kapnak.

Sima vereséget szenvedett a 29 éves Begu (81. a világranglistán), 32 esztendős, WTA-65. német ellenfele egy óra és 50 perc alatt 6:3, 6:4 arányban diadalmaskodott. Begu főleg a ki nem kényszerített hibákban „jeleskedett”, többek között 7 duplahibát vétett. A román teniszező párosban még versenyben van, Elena-Gabriela Ruse oldalán játszik, első ellenfelük a holland Bibiane Schoofs, Rosalie van der Hoek kettős lesz.

Fordulatos mérkőzésen kapott ki a 30 éves Cârstea (75.), aki a második játszmát leszámítva a szettek végén nem tudott koncentrálni a 33 esztendős veterán Errani (169.) ellenében. Találkozójuk három perc híján három órát tartott, és az olasz 7:5, 1:6, 6:4 arányú sikerével ért véget.

Az első fordulóban búcsúzók 1855 euróval és 1 WTA-ponttal vigasztalódhatnak.

A selejtezők harmadik, utolsó fordulójába jutott 32 esztendős Paar (204.) egy sima és egy szoros játszma után hajtott fejet a 21 éves orosz Ljudmila Szamszonova (117.) ellenében, 6:2, 7:6 (9) volt a végeredmény. Paar 871 eurós csekkel és 14 világranglistaponttal vigasztalódhat. A román teniszező, lánynevén Laura-Ioana Andrei párosban is érdekelt, ahol a német Julia Wachaczyk a társa, először az első favorit spanyol Georgina Garcia-Perez, Sara Sorribes-Tormo kettős ellen lép pályára.

A részt vevő román sportolók közül egyesben Patricia Maria Ţig van még versenyben, aki a negyedik kiemelt észt Anett Kontaveittal játszik az első körben. Párosban pedig Beguékon és Paarékon kívül még a Cristina Dinu, Andreea Mitu duó képviseli Romániát (elsőként az olasz Giulia Gatto-Monticone, Jasmine Paolini kettőssel mérkőznek meg), továbbá a párosspecialista Raluca-Ioana Olaru, aki az ukrán Dajana Jasztremszka oldalán indul. Kettősük második kiemelést kapott a szervezőktől, először az Arantxa Rus, Tamara Zidansek (holland, szlovén) duóval játszanak.

A WTA-sorozat ezzel a viadallal tért vissza öt hónapos kényszerszünet után. A versenyen nincsenek kézfogások, mindenkinek a saját törülközőjét kell használnia, a közös zuhanyzók használata tilos. A tornán 15 ország versenyzői szerepelnek, mindannyian európaiak, a lelátón limitált létszámban nézők is lehetnek, ugyanakkor a játékosoknak tilos velük fotókat készíteniük vagy aláírást osztogatniuk.

Eredmények:Egyes, selejtező, 3. forduló: Szamszonova (orosz)–Paar 6:2, 7:6 (9).1. forduló (a 16 közé jutásért): Siegemund (német)–Begu 6:3, 6:4; Errani (olasz)–Cârstea 7:5, 1:6, 6:4; Vekics (horvát, 6.)–Rus (holland) 6:1, 6:2; Cocciaretto (olasz)–Hercog (szlovén) 7:6 (1), 6:3; Alekszandrova (orosz, 8.)–Mladenovic (francia) 5:7, 6:0, 6:1; Paolini (olasz)–Kaszatkina (orosz) 5:7, 6:4, 6:4; Jasztremszka (ukrán, 7.)–Sorribes Tormo (spanyol) 6:3, 6:4; Kr. Plískova (cseh)–Szakkari (görög, 3.) 6:4, 6:4.

Páros, 1. forduló (a nyolc közé jutásért): Eikeri, Lechemia (norvég, francia)–Jani, E. Bogdan (magyar, román) 6:3, 6:2.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ