Kolozsváron vendégszerepel a Giuvlipen társulat
Folytatódik a Tranzit Ház Tranzíciók programja
Folytatódik a Tranzit Ház Tranzíciók programja
Vissza

Kolozsváron vendégszerepel a Giuvlipen társulat

A bukaresti Giuvlipen társulat Személyi kultusz (Cultul personalității) című előadásával folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja.

A Tranzíciók a kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.

A bukaresti társulat előadása április 20-án, szombaton este 7 órától tekinthető meg a Tranzit Házban (Baritiu/Malom utca 16 szám).

A Személyi kultusz egy performatív kísérlet, amely a Román Kommunista Párt Politikai Bizottságának dokumentumai, valamint titkosszolgálati anyagok alapján kérdez rá arra, hogyan viszonyulunk közelmúltunk történelméhez és annak elhunyt szereplőihez. Hogyan lehetséges performatív módon viszonyulni egy mai napig nehezen érthető időszakhoz, amelyről voltaképpen nagyon keveset tudunk?

Írta és rendezte: Mihai Lukács; díszlet: Iulia Toma; zene:Rekabu, Nicky Stevens; videó: Claudiu Cobilanschi. Játsszák: Oana Rusu, Andrei Șerban, Raj Alexandru Udrea. 

(Borítókép: Jelenet a Személyi kultusz című előadásból. Fotó: Giuvlipen társulat)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harminc százalékkal esett vissza a ...
Forma–1, Magyar Nagydíj: ...
Hol vagy ember?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ