Készül a Dési Egyesülés és a Kolozsvári Egészség
Vissza

Készül a Dési Egyesülés és a Kolozsvári Egészség

E hét elején első ízben találkoztak az idei évben a labdarúgó III. ligában szereplő Dési Egyesülés és Kolozsvári Egészség játékosai.

ERKEDI CSABA

Amint azt már jeleztük, a dési csapat élére új edző került Dragoş Militaru (aki egy és fél éves szerződést kötött) személyében. A sétatéri stadionnál egyelőre 18 labdarúgó volt jelen. Újdonság még nincs, jelenleg csak ennyien állnak a Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul csapatától Gheorghe Barbu helyére érkezett 30 éves mester rendelkezésére, aki először is bemutatkozott, majd ismertette az elkövetkező időszak programját. Hároméves távollét után visszatért a dési klubhoz Eusebiu Şuvagău, aki mint másodedző fog működni. Az Egyesülés egykori kiváló játékosa (pályafutása során még szerepelt a Bukaresti Sportul Studenţesc, az FC Olt és a Vajdahunyadi Korvin együtteseiben) az utóbbi esztendőkben többször is ült a Szamos-parti alakulat kispadján. A dési gárda játékoskerete naponta tart edzést a sétatér környékén, de szó van egy helyi edzőtáborról is. Január 25-től kezdve a désiek nem kevesebb mint hét barátságos meccset játszanak Kolozs, Fehér és Máramaros megyei ellenfelekkel.

Másfél havi vakáció után a Zöld Vírusok becenevű Kolozsvári Egészség együttese is elkezdte a felkészülést a március 7-től esedékes visszavágókra. Kis Csaba és Dan Matei tanítványai az Erdély/Ardealul Sportbázison, az egykori Viktória Stadionban gyűltek össze szám szerint 24-en. Biztos távozó Laurenţiu Rus és Adrian Lupu, néhány igazolás és egy központi edzőtábor várható.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus: vesztegzár Olaszországban
Püspökké szentelték, és a főegyházmegye ...
Elemző: nem sikerült megoldani azt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Hunguest Hotel Sóstó: idillikus ...
  • „Három évtized alatt több ezer ember ...
  • Feljelentették Băsescut újabb ...
  • Egyelőre nem bővíthető a ...
  • Ditró után