III. liga 8. forduló: Dési győzelem a 9. csoport rangadóján
Vissza

III. liga 8. forduló: Dési győzelem a 9. csoport rangadóján

Nem volt könnyű dolguk a Dési Egyesülés labdarúgóinak a Kudzsiri VSK elleni mérkőzésen a labdarúgó harmadosztály 9. csoport rangadóján, de végül összejött az egygólos siker a Kolozs megyeieknek.

(erkedi, póka)

Amellett, hogy a désieknek a táblázat első helyezettje volt az ellenfelük, a koronavírus miatt az elmúlt két hétben alig három edzést tartottak Dragoş Militaru mester tanítványai, hogy ne is beszéljünk a szűk keretről, hiszen alig 15 játékos (ebből is két kapus) állt az edző rendelkezésére. A vendégek egy évig tartották veretlenségüket, de ez a rekord megdőlt a hétvégén a dési sétatéri pályán, ahol a Szamos-partiak sziporkázó játék után teljesen megérdemelten nyertek 1–0 (1–0) arányban.

A hazaiak nagy becsvággyal harcoltak a pontokért, mindjárt a találkozó elején, a 4. percben Florin Blaj alig néhány centivel tévesztette el Raul Opric kapuját, aki húsz méterre kalandozott el a helyéről. Miután Andrei Pop is kihagyott egy jó helyzetet, várható módon a 36. percben megtört a jég, méghozzá stadionunkon ritkán előforduló helyzet nyomán, Florin Blaj egyenesen szögletből talált be Opric kapujába, aki természetesen inkább beadást várt, mint direkt lövést (1–0). Ez aztán teljesen lerombolta a vendégek morálját, akiknek azért volt egy nagy lehetőségük az első félidőben: a 19. percben Tudor Şaucă középpályás lövését a dési Dorin Farcaş hálóőr hárította.

Tércsere után is a hazaiak támadtak, és többször is volt alkalmuk a második gól megszerzésére. Különösen a 86. percben ellőtt tizenegyest említhetjük, amikor Angelo Cocian büntetőjét Opric kivédte („kiszagolta”, hogy a lövés a jobb sarokba tart). Érdekesség, hogy a Fehér megyeiek kapusa az előző fordulóban is hárított egy tizenegyest a vajdahunyadiak elleni összecsapáson, megmentve egy pontot alakulatának.

Dragoş Militaru csapata: Dorin Farcaş – Chira, I. Rus, Kereki Mihály, Cătinean – Peter, Adi Pop, Frăsineanu, Cocian – Andrei Pop Florin Blaj; cserejátékosok: Toderean, Adrian Farcaş, Giurgean, Lăcan.

Eredmény, III. liga, 8. forduló, 9. csoport: • Dési Egyesülés–Kudzsiri VSK 1–0 (gól: Florin Blaj – 36. perc; a dési Angelo Cocian a 86. percben kihagyott egy 11-est).

Továbbra is akadozik a Tordai Üveg Aranyos FC gépezete, amely ezúttal Gyuéafehérvárott kapott ki 2–1 (1–1) arányban a helyi Egyesüléstől. Constantin Olariu együttese több mint egy hónapja képtelen nyerni, a legutóbbi öt találkozóból négyet elvesztett. Bár az első helyzetet a veterán Valentin Lemnaru hagyta ki, közvetlenül utána a Fehér megyei csapat szerezte meg a vezetést: Andrei Onciu hárította Răzvan Fetiţa próbálkozását, a kipattanót Marian Guț a 8. percben becsúszva kotorta a hálóba (1–0). Ezek után mindkét együttes előtt adódott lehetőség (a vendégekét ismét a Kolozsvári U FC-t megjárt Lemnaru hagyta ki), de szünetig csak összejött az egyenlítés: Sebastian Salcău a 42. percben kezezés miatt megítélt büntetőt értékesített (1–1). Fordulás után viszont szinte azonnal visszavette a vezetést az Egyesülés, egy szöglet nyomán Daniel Lupșan fejjel volt eredményes, s mint később kiderült már a 49. percben beállította a végeredményt (2–1). A hosszabbításpercekben egyenlíthetett volna a tordai gárda, ám Damian Cimpoeşu óriási helyzete kimaradt.

Az Üveg Aranyos összeállítása: Onciu – Manu, Ionescu, Cocoară, Cimpoeșu – Ciurcui (82. perc Băețan), Ititesc (65. perc Savu), Salcău, Chiș (73. perc Florin Dan) – Paleoca (65. perc Svichi), Lemnaru.

Eredmény, III. liga, 8. forduló, 9. csoport: • Gyulafehérvári Egyesülés–Tordai Üveg Aranyos 2–1 (gól: Marian Guț – 8. és Daniel Lupșan – 49. perc, illetve Sebastian Salcău – 42. perc, 11 m).

Fontos győzelmet aratott pályaválasztóként a Kolozsvári Egészség, amely a nemeszsuki pályán egy góllal jobbnak bizonyult a Vajdahunyadi SK-nál. A 2–1-es végeredmény már az első félidőben kialakult, Flavius Iacob a 28. percben szerzett vezetést a vendégeknek, de Andrei Ceaca találatával (39. perc) és Raul Ciupe értékesített büntetőjével (45. perc) fordítani tudtak a Zöld Vírusok.

Kis Csaba és Dan Matei csapata: Lăzăreanu – Creţ, Szölöşi, Dan Matei, Şumlea – Oltean, Claudiu Petruş, Ciupe, Câmpean – Alexandru Petruş, Ceaca; cserepad: Todoran, Oprea, Poenar, Bucur, Hoca, Lujerdean, és Urcan.

Eredmény, III. liga 8. forduló, 9. csoport: • Kolozsvári Egészség–Vajdahunyadi SK 2–1 (gól: Andrei Ceaca – 39. és Raul Ciupe – 45. perc, 11 m, Flavius Iacob – 28. perc).

További eredmények, III. liga 8. forduló, 9. csoport: • Nyárádtői Egyesülés–Alsógáldi Ipar 2–0 (gól: Victor Caliani – 48. és Raul Pogăcecean – 93. perc) • Marosújvári SK–Szászrégeni Lendület 1–4 (Florin Socaci – 87. perc, illetve Ovidiu Covaciu 2 – 19. és 93., az első 11 m, Baki Nimród – 36., valamint Vlad Bujor – 83. perc). A táblázaton: 1. Kudzsir 19 pont/8 mérkőzés, 2. Szászrégen 16/8, 3. DÉSI EGYESÜLÉS 15/6 (13–5), 4. Nyárádtő 15/8 (12–14), 5. KV. EGÉSZSÉG 12/8, 6. Gyulafehérvár 9/7, 7. Vajdahunyad 8/7, 8. TORDA 7/8, 9. Alsógáld 4/7, 10. Marosújvár 3/7.

A 20. csoportban a Dési Szamos a Nagyváradi AC vendége volt, és minimális vereséget szenvedett. A döntő találatot Alex Lezeu szerezte a 24. percben.  

Eredmény, III. liga, 8. forduló, 10. csoport: • Nagyváradi AC–Dési Szamos 1–0 (gól: Alex Lezeu – 24. perc).

További eredmények, III. liga 8. forduló, 10. csoport: • Váradszentmároni CSC–Besztercei 1. FC Glória 0–1 (gól: Sandu Bococi – 43. perc) • Szilágysomlyói Sport–Nagybányai Minaur 0–0 • Nagysomkúti Haladás–Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul 4–2 (Pavel Nemeș – 17., 11 m, Cătălin Răduneață 2 – 63. és 66., továbbá Sergiu David – 83. perc, illetve Alexandru Jurcuț 2 – 9. és 35. perc). A Szatmárnémeti MSC–Zilahi MSC találkozót november 11-re halasztották. A tabellán: 1. Minaur 17 pont/7 mérkőzés (19–7), 2. Zilah 17/7 (19–8), 3. Szilágysomlyó 12/8, 4. NAC 11/7 (11–11), 5. Beszterce 11 (12–15), 6. DÉSI SZAMOS 9/8, 7. Váradszentmárton 8/7 (7–8), 8. Nagysomkút 8/8, 9. Szatmárnémeti 6/5, 10. Esthajnalcsillag 1/7.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A közösség szolgálatába állítják a ...
Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ