Idegen test – a bukaresti zsidó színház vendégjátéka a Tranzit Házban
Vissza

Idegen test – a bukaresti zsidó színház vendégjátéka a Tranzit Házban

A bukaresti Állami Zsidó Színház lesz a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a Tranzíciók következő meghívottja, a társulat november 13-án, 19 órától Idegen test (Corp străin) című előadásával vendégszerepel Kolozsváron – olvasható a szervezők közleményében.

A Tranzit Ház 2019 márciusában indította Tranzíciók című programját, amely során 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A két éves projekt célja a kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáinak tematizálása, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. „A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik”, olvasható a közleményben.

Az Idegen test az alkotócsapat háborúval, migrációval és identitással kapcsolatos személyes és családi történetein alapul, a művészek saját tapasztalataikat osztják meg a közönséggel, családtagjaik és rokonaik élettörténetét dokumentálják, feltárják azokat a mechanizmusokat, amelyek „idegen testeket” hoznak létre. A sajátos történetek folyamatosan az „idegen” identitásának és helyzetének az újragondolására késztetik a nézőket. A David Schwartz rendezte előadás a migrációról és menedékről szóló szolidáris és empatikus diskurzus fenntartását célozza meg, valamint azoknak a társadalmi-gazdasági struktúráknak a kritikai vizsgálatát, amelyek a migráció jelenségét és az „idegen” képzetét a jelenkori, és történelmi távlatba állított geopolitikai kontextusban létrehozzák.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harminc százalékkal esett vissza a ...
Forma–1, Magyar Nagydíj: ...
Hol vagy ember?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ