Focihírek röviden
Vissza

Focihírek röviden

NÉGYET LŐTT IDEGENBEN A LEVERKUSEN

A Bayer Leverkusen 4–1-re nyert a Werder Bremen otthonában a német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának hétfői mérkőzésén.

Brémában a vendégek 28. percben szerzett vezető találatára két perccel később még válaszoltak ugyan a hazaiak, de a szünetre már ismét a Leverkusennél volt az előny. Az ötödik helyen álló Bayer a második félidőben egyértelműen a kiesés elkerüléséért harcoló Werder fölé nőtt, és két újabb góljával bebiztosította megérdemelt győzelmét.

A Bundesligában a mostani hétvégét megelőzően legutóbb március 11-én rendeztek mérkőzést. A koronavírus-járvány miatt minden összecsapást zárt kapuk mögött játszanak.

Eredmény, Bundesliga, 26. forduló: • Werder Bremen–Bayer Leverkusen 1–4. Az állás: 1. Bayern München 58 pont, 2. Borussia Dortmund 54, 3. Borussia Mönchengladbach 52, 4. RB Lipcse 51, 5. Leverkusen 50, 6. VfL Wolfsburg 39, …, 17. Werder 18.

ZSINÓRBAN KILENCEDSZER BAJNOK A CELTIC

A koronavírus-járvány miatt hétfőn befejezettnek nyilvánították a skót labdarúgó-bajnokságot, amelyben a Celtic Glasgow lett az aranyérmes.

A skót liga (SPFL) bejelentése szerint a klubok egyhangúlag amellett voksoltak, hogy nincs esély a pályán befejezni, ezért zárják le az idényt. A SPFL így már most ki tudja fizetni a csapatoknak megítélt, fennmaradásukat segítő 8,5 millió dolláros támogatást.

A skót élvonal küzdelmeit március 13-án szakították félbe, a végeredmény az akkori állás szerint alakult ki. A Celtic mögött a városi rivális Glasgow Rangers lett a második, a Motherwell pedig a harmadik, míg a 12. helyezett Hearts of Midlothian kiesett a másodosztályba.

A 30 mérkőzésen 80 pontos glasgow-i zöld-fehérek sorozatban kilencedszer, összességében 51. alkalommal lettek bajnokok.

Korábban a nagyobb európai bajnokságok közül a belga, a holland és a francia élvonal küzdelmeit nyilvánították befejezettnek, a német Bundesligában ugyanakkor két hónap szünet után épp a múlt hétvégén rendeztek ismét mérkőzéseket. Az angol Premier League-ben hétfőn folytatódtak a tárgyalások a lehetőségekről.

ÚJABB DÖNTÉSEK A IV. LIGA LEZÁRÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

A hét elején már fontosabb határozatokat hozott Kolozs Megye Labdarúgó Testülete a IV. liga befejezésével kapcsolatban. Amint azt Vasile Marc elnöktől megtudtuk, júliusban a márciusban félbeszakadt bajnokság első három helyezettje selejtezőt játszik, méghozzá semleges pályán.

A csapatok körmérkőzést játszanak, és a kialakult sorrend első helyezettje fogja majd képviselni Kolozs megyét a III. ligába jutásért kiírt selejtezőn.

A jelenlegi táblázatot a mindvégig jól szereplő és az idény kezdetén esélyesnek induló Dési Szamos vezeti 40 ponttal, őt követi a Szászfenesi SK 38-cal, míg a harmadik helyet a Kolozsvári Viktória (volt Supporter 2.0) foglalja el 37-tel. A selejtező színhelyét júniusban döntik el az érdekelt három alakulat képviselőinek beleegyezésével.

Ugyancsak a Megyei Labdarúgó Testület elnöke még elmondta, a Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjét és fináléját a tervek szerint július 4–11. között rendezik, méghozzá az évek óta megszokott színhelyen, a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark 1-es pályáján. (erkedi)

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...