Esőisten siratta Prágát
Vissza

Esőisten siratta Prágát

A cseh fővárosban rendezett 202 250 dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna hétfői napját szinte teljesen elmosta az eső.

Gyakorlatilag egyetlen mérkőzést tudtak befejezni a főtáblán (és további hármat a selejtezőkben), amelyen a kanadai Eugenie Bouchard 6:0, 6:3 arányban elsöprő győzelmet aratott a nyolcadik kiemelt orosz Veronika Kugyermetova felett.

A 29 éves Irina-Camelia Begu (82. a világranglistán) ellenfele, a negyedik favorit ukrán Dajan Jasztremszka visszalépett, így a román teniszezőnek a 9. kiemeltté előlépett 30 esztendős lett Anasztaszija Szevasztova (43.) ellen kellett pályára lépnie. A koronavírus-járvány óta először játszó Begu kiválóan szerepelt, 68 perc alatt két 6:2-es játszmával búcsúztatta balti ellenfelét. Így kettőjük párharca most már 3–3-as döntetlenre áll. Begu eddigi jutalma 3150 dolláros csekk és 30 világranglistapont, a második fordulóban a spanyol Aliona Bolsova és a szerencsés vesztesként főtáblára került svájci Leonie Kung párharcának győztesével mérkőzik (utóbbi a múlt heti palermói győztes francia Fiona Ferro helyére lépett).

Eső miatt a selejtező harmadik fordulójában esedékes Elena-Gabriela Ruse–Tamara Korpatsch (német) találkozót sem tudták hétfőn befejezni, a meccs a román lány 5:4-es vezetésénél szakadt félbe. A másnapi folytatásban Ruse előbb rövidítésben megnyerte az első szettet, majd 0-ra vesztette el a másodikat, végül mégis ő örülhetett a főtáblára jutásnak. A 7:6 (5), 0:6, 6:4 arányú Ruse-sikerrel végződött találkozó összességében 2 órát és 33 percet tartott, Ruse eddigi jutalma 1080 dollár, az 1. fordulóban a szerencsés vesztesként főtáblára került lengyel Magdalena Frech lesz az ellenfele.

Párosban a Laura-Ioana Paar, Anna-Lena Friedsam (román, német)–Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 1. kiemelt) találkozó két szett után, 6:4, 3:6-os állásnál szakadt félbe az eső miatt.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Okosan játszó CFR 1907 az Európa Liga ...
Rendhagyó Szent Mihály-búcsút ...
Bajnokok Ligája: a Juventus, a Barca és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ