Ruse nyerte a Winners Opent

Ruse nyerte a Winners Opent
A csoportmérkőzések és az elődöntők lebonyolítása után Elena-Gabriela Ruse nyerte a 30 ezer dollár összdíjazású, Winners Open elnevezésű kolozsvári bemutató női tenisztornát.

A Rózsák Parkjában rendezett zárt kapus vetélkedő pénteki játéknapján az első mérkőzést Elena-Gabriela Ruse nyerte 7:5, 6:4 arányban Irina Maria Bara ellen, ez a találkozó viszont csak arról hivatott dönteni, milyen sorrendben jutnak tovább az A-csoportból, mivel előző nap mind a ketten megverték Georgia Crăciunt.

A B-csoportban viszont drámai küzdelmet vívott az utolsó továbbjutási esélyét játszó Jaqueline Cristian és a gyakorlatilag bármilyen eredménnyel már elődöntős Irina-Camelia Begu. A végeredmény 1:6, 6:4, 11–9 volt Cristian javára, így ennek a két meccsnek a részvevője is folytathatta, a körbeverés után Miriam Bulgaru maradt hoppon.

A legjobb négy között szombaton Begu simán verte Barát (6:1, 6:0), Ruse viszont fordulatos mérkőzésen, 2 óra és 17 perces csatában gyűrte le Cristiant (6:2, 4:6, 6:3).

A vasárnapi fináléban így Ruse (177. A világranglistán) és Begu (81.) mérkőzött, és előbbi felborítva a papírformát, 83 perc alatt 6:4, 6:3 arányban diadalmaskodott. A tornát veretlenül végző 22 éves bukaresti lány 10 ezer dollárt vihetett haza.

Ez volt az első tenisztorna a koronavírus-járvány okozta megszakítás óta, a vetélkedőnek a Winners Sports Club salakpályái adtak otthont. Zárásként vegyespáros mérkőzést rendeztek: a tornagyőztes Ruse Marius Copil oldalán játszott, ellenfele pedig az olimpiai megmérettetésre készülő Simona Halep, Horia Tecău duó volt.

Végeredmény: Halep, Tecău–Ruse, Copil 6:3, 6:4.

Borítókép: Veretlenül győzött a bukaresti teniszező – FOTÓ: FACEBOOK/WINNERS SPORTS CLUB CLUJ-NAPOCA