Tenisztorna a cseh fővárosban

Tenisztorna a cseh fővárosban
A héten a Prágában rendezett salakpályás tenisztornán szerepelnek a hölgyek, a 202 250 dollár összdíjazású vetélkedő első kiemeltje Simona Halep, aki elsőként a szlovén Polona Hercog ellen lép pályára.

A nyolcaddöntős folytatásban akár román–román csata is összejöhet, amennyiben Patricia Maria Ţig legyőzi a cseh Barbora Krejcikovát. Irina-Camelia Begu és Ana Bogdan is alanyi jogon főtáblás, előbbi a negyedik favorit ukrán Dajana Jasztremszkával mérkőzik, utóbbi selejtezős ellenféllel kezd.

A selejtezőkben szintén négy román indult, de csak egyikük került a főtábla kapujába. Az első forduló rostáján kettő akadt fenn, Jacquelin Christian 6:1, 7:6 (6) arányban kikapott a selejtezőkben harmadik kiemelt német Tamara Korpatschtól, Irina-maria Bara pedig 2:6, 6:3, 6:1 arányú vereséget szenvedett a lengyel Magdalena Frechtől. Ők a részvételért 800 dolláros csekket és egyetlen világranglistapontot kapnak.

Laura-Ioana Paar előbb gyors győzelmet aratott a fiatal, mindössze 15 éves cseh Linda Noskova ellen (6:2, 6:0), utána viszont 5:7, 6:3, 6:1 arányban kikapott egy másik tinitől, a svájci Leonie Kungtól. Paar jutalma 940 dollár és 10 WTA-pont.

Két győzelmet csak Elena-Gabriela Ruse tudott felmutatni, előbb 6:4, 6:3-mal búcsúztatta a holland Indy de Vroome-ot, majd nagy küzdelemben 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3) arányban legyűrte a fehérorosz Alekszandra Szasznovicsot. A főtáblára jutásért Ruse „bosszút állhat” Christianon, ellenfele ugyanis Korpatsch volt hétfőn.

Párosban hat román teniszező próbált szerencsét a 32-es főtáblán.

Borítókép: Ruse a főtábla kapujába került