Amerikai drónok szállítják a milliókat a Kolozsvári CFR-nek
„Női” nevet kaphat a fellegvári stadion
„Női” nevet kaphat a fellegvári stadion
Vissza

Amerikai drónok szállítják a milliókat a Kolozsvári CFR-nek

Egyre inkább bizonyítást nyer, hogy nem voltak légből kapottak azok a „spekulációk”, amelyek szerint a Kolozsvári CFR gárdája megfogta, ha nem is az Isten lábát, ahogy a mondás tartja, de egy külföldi nagybefektető kezét. A szponzori szerződést a klub berkeiből származó információk szerint még januárban aláírják az amerikai vállalattal, és amennyiben a csapat a következő években is bizonyít az európai porondon, úgy három éven belül 27 millió euró ütheti a markát – ennyi pénzből márpedig lehet csapatot építeni. Kiderült: a CFR vezetősége azt is felajánlotta a leendő szponzornak, hogy a stadion az ő nevét viselheti, így nemsokára „női” neve lehet az arénának. Kapcsolódó hír, hogy a svájci Sportdöntőbíróság ítélete értelmében a CFR a téli szünetben is igazolhat le új játékosokat, s ezt rögtön a döntés kihirdetése után meg is tette a klub, még ha nem is azt a játékost igazolta le, akire mindenki számított.

A szerződést a felek a jövő héten írják alá, és annak értelmében az elektromos meghajtású autókat gyártó amerikai óriás, a Tesla egyik alvállalata három év alatt 27 millió eurót fog utalni a klub számlájára. Az illető alvállalat a szállításra is képes elektromos drónokat gyártó Electric Visionary Aircraft, rövidítve EVA, és a klub képviselői szerint a leendő szponzornak korábban küldött ajánlatcsomagban a stadion nevének megváltoztatása is benne volt – a fellegvári sportlétesítmény tehát Dr. Constantin Rădulescu Stadion helyett az EVA Aréna nevet viselheti.

A 27 millió euróból a szerződés első évében 7 milliót inkasszálna a CFR, a következőben 9-et, az utolsóban 11-et, ennek feltétele az, hogy évente kijusson az európai kupákba.

További jó hír a vasutasklub számára, hogy a lausanne-i székhelyű Sportdöntőbíróság neki adott igazat a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF) szemben, miután utóbbi nemrég megtiltotta a klub számára új játékosok igazolását. Az FRF a pénzügyi fair play szabályának megsértése miatt rótta ki a „büntetést” – mivel a gárda túl nagy deficitet halmozott fel –, de ez ellen a klub fellebbezett. Miután a Sportdöntőbíróság meghozta döntését, a CFR rögtön le is igazolt egy játékost, ám korántsem Chipciut, akivel a sajtó néhány napja „hírbe hozta”, hanem a Tordai Aranyos fiatal, 20 éves középpályásával, Cristian Paleocával rázott kezet, aki jó opció lehet az U21-es szabályok, azaz a fiatal játékosok szerepeltetése kapcsán.

A 30 éves Alexandru Chipciuval egyébként a román sportsajtó szerint már a héten szerződést köthet a Kolozsvári CFR. A transfermarkt szakportál szerint a 800 ezer euró értékű labdarúgó a belga Anderlechtben rúgta a bőrt – 2016-ban 3 millió eurót adtak érte –, ám a brüsszeli klub már nem tart rá igényt, az idényben végig a kispadot koptatta. Amennyiben a CFR megegyezik vele, a gsp.ro szerint havi 20 ezer euró is lehet a fizetése. Az FCSB-vel három bajnoki címet nyerő válogatott focista egyébként Ciprian Deac posztján játszik, így nagy kérdés, hogy milyen tervei vannak vele Dan Petrescu vezetőedzőnek. 

Borítókép: Nicu Cherciu


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: visszavágók következnek a ...
Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ