Wozniacki–Halep finálé Melbourne-ben

Wozniacki–Halep finálé Melbourne-ben
A korábbi világelső dán Caroline Wozniacki és a jelenlegi ranglistavezető román Simona Halep is bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, mindketten először.

Wozniacki a csütörtöki elődöntőben 1 óra és 40 perc alatt, két játszmában bizonyult jobbnak a belga Elise Mertensnél. A dán játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2009, 2014) a US Openen jutott fináléba, de győzni még nem tudott.

A második elődöntőben a német, Angelique Kerber a döntő szettben 4:5-nél két meccslabdát hárított, majd 6:5-nél a mérkőzésért adogatott, de hiába volt két meccslabdája, Halep egyenlített. A konstancai teniszező és a 2016-ban Melbourne-ben győztes Kerber mérkőzése 2 óra 23 percig tartott.

Halep karrierje során először jutott fináléba Melbourne-ben, csakúgy, mint dán ellenfele, a korábbi világelső Caroline Wozniacki. A román játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2014, 2017) a Roland Garroson jutott fináléba, de győzni még ő sem tudott.

A mérkőzés utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy „érzelemdús” csatát vívott, volt olyan szakasz, amikor nagyon jól ment neki, volt, amikor kapaszkodnia kellett, és akadt olyan helyzet is, amikor a „meccsben maradásért” küzdött.

„Nagy szerencsém volt, hogy túléltem, és meg tudtam nyerni az elődöntőt” – tette hozzá Halep. A szombati finálénak nemcsak a bajnoki cím a tétje, hanem a világelsőség is.

A dán játékos hét éve, az elődöntőben bukott el meccslabdáról Melbourne-ben, akkor a kínai Li Nától kapott ki, de örömmel jelentette ki, hogy még mindig itt van, és most finálézhat. Azért is örül – tette hozzá –, mert idén a második fordulóban, a 32 közé jutásért két meccslabdát hárítva lépett tovább az Australian Openen újonc horvát Jana Fett ellen.

„Hiszek benne, hogy ha mindent beleadok, a dolgok jól alakulnak. Győzök vagy veszítek, de büszke leszek erre a két hetemre" – fogalmazott Wozniacki.

Eredmények, elődöntő:

Női egyes: Halep (1.)–Kerber (német, 21.) 6:3, 4:6, 9:7; Wozniacki (dán, 2.)–Mertens (belga) 6:3, 7:6 (2).