Várják a jelentkezőket az idei Magyarságismereti Mozgótáborba

Várják a jelentkezőket az idei Magyarságismereti Mozgótáborba
A kanadai székhelyű II. Rákóczi Ferenc Alapítvány immár 24. alkalommal szervezi meg Magyarságismereti Mozgótáborát határon túli magyar fiataloknak. A táborba olyan 15–19 éves magyar diákok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a magyar történelem iránt és meg szeretnének ismerkedni az erdélyieken kívül Felvidék, Délvidék és Kárpátalja fiataljaival.

Az Alapítvány a külhoni magyar diákok megsegítéséért dolgozik, fő célkitűzése a magyarságtudat fenntartása a magyar származású ifjúságban világszerte, valamint azon akadályok lerombolása (félreinformálás, izoláció, stb.) melyek miatt nehezebbé vált az elszakított területeken élők összetartozása, az egymás szeretetére való nevelés, az élet a nyitottság és a tolerancia jegyében. Azért dolgozunk, hogy megértessük a fiatalokkal, a magyarság jövője nem a széthúzásban, hanem a nemzeti összetartozásban van.

A jelentkezéshez egy 2–3 oldalas pályázat, önéletrajz és ajánlólevél szükséges, amelyeket az illető régió referensei bírálnak el. Összesen öt pályázati téma van (például Szent László királyunk emléke, a Kodály-módszer, a sokszínű Európa jövője), ezek közül szabadon választhat a jelentkező.

A táborban két csapatra oszlik majd a mintegy száz fiatal, akik két autóbusszal forgószínpadszerűen járják be Magyarország nevezetes történelmi helyszíneit. A résztvevők Miskolcon, Pécsett és Budapesten szállnak majd meg. A 2017. június 29–július 10. között zajló tizenkét napos tábor minden költségét az Alapítvány finanszírozza.

A pályázatok beérkezési határideje április 14. (a postabélyegző dátuma, ám minden dokumentum elektronikus formában is elküldendő). Az illetékes referensek minden jelentkezőt levélben értesítenek a pályázatok elbírálását követően.

A tábor egyéni és csoportos érdekeik képviseletére ösztönzi a fiatalokat és teret biztosít a tehetségük kamatoztatására. A Rákóczi Családi Kör – amely a korábbi években részt vett táborozókból alakult ki, és már több, mint háromezer főt számlál – egymás megsegítését, felelősséget is jelent, emiatt a továbbtanulásban, ösztöndíjak keresésében, munkahely keresésében és számos egyéb területen segítik egymást a tagok, olyan egyedülálló rendszert formálva, mely az emberi erőforrásokra támaszkodva fenntartja önmagát.

Bővebb információk a www.rakoczialapitvany.hu weboldalon.