Várják a jelentkezőket a 32. Szent László-napi kórustalálkozóra

Várják a jelentkezőket a 32. Szent László-napi kórustalálkozóra
Idén is megrendezik a Szent László-napi kórustalálkozót Tordaszentlászlón: a június 24-i eseményre a szervezők szeretettel várják a Kárpát-medence magyar kórusait, együtteseit, jelentkezni június 10-ig lehet.

Immár 32. alkalommal rendezi meg a Tordaszentlászlói Thamó Gyula Közművelődési Egyesület a hagyományos Szent László-napi kórustalálkozót június 24-én, szombat délelőtt 10 órától kezdődően.

„A tavalyi sikeres, jó hangulatú találkozó – amelyet két év kényszerszünet után megrendezhettünk – új lendületet és reménységet adott. Gyerekek, felnőttek és citeraegyüttesek örvendeztettek meg tavaly énekükkel, zenéjükkel. Idén is várunk minden együttest, citera- illetve fúvószenekart, jeligénk továbbra is: nyelvében és szokásaiban él, dalaiban és művészetében érez a nemzet” – írják a szervezők.

Az együttlétet közös énekléssel is gazdagítanák a templomkertben, Szent László szobra körül, ehhez idén a következő kórusműveket választották:

Kodály Zoltán: A magyarokhoz (legalább egy szólamban)

Erkel Ferenc–Bárdos Lajos: Szózat

Dona nobis pacem (kánon)

Egressy–Szerdahelyi–Berkesi: Nemzeti dal.

A templomban tartott ünnepi istentisztelet, valamint a Művelődési Házban tartott kórushangverseny után közös ebéd, majd a karvezetők találkozója következik, végül minden résztvevő számára estig tartó beszélgetéssel, közös dalolással folytatódik a nap.

Jelentkezni június 10-ig – vagy a legtöbb 350 fős létszám eléréséig – lehet a kórustalálkozó Facebook-oldalán közzétett űrlap kitöltésével.

Borítókép: Pillanat a tavalyi Szent László-napi kórustalálkozóról, amelyet két év kihagyás után szerveztek meg ismét Tordaszentlászlón