Utcai festőművészeket keres a kolozsvári önkormányzat

Utcai festőművészeket keres a kolozsvári önkormányzat
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal ötletbörzét hirdet utcai festmények megvalósítására az Asphalt Art kezdeményezés részeként, miután sikerült erre támogatást elnyerni a New York-i székhelyű Bloomberg Philanthropies civil szervezettől. Az utcai festmények által töltenék meg a köztereket élettel.

A projekt másik célja, hogy megerősítsék a közösség életében részt vállaló művészekkel az együttműködést a művészet eszközei révén. Az utcai festmények helyszíne a Hegyvölgy/Piezișă utca lenne, ami a közelben található egyetemi bentlakások miatt forgalmas helyszínnek számít. Az ötletbörze nyertese megvalósíthatja pályaművét a kijelölt utcában, a városháza által megállapított szabályzat szerint. A verseny témája, az Oktatás, ismeretek, fiatalok. 2023 – a kompetenciák éve, illeszkedik az európai zöld, digitális és reziliencia irányzatba.

Az első díjazott 2500 dollár jutalomban részesül, ezen kívül pedig a városháza 20 ezer dolláros (91.520 lejes) szerződést köt a festmény megvalósítása érdekében. A második díjas 1500 dolláros, míg a harmadik díjas 1000 dolláros jutalomba részesül. A versenyre szeptember 19-e és október 3-a között lehet jelentkezni a pályamunkák vázlataival és a szükséges dokumentációval, amit a registratura@primariaclujnapoca.ro emailcímre kell továbbítani.

További információk a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal honlapján (www.primariaclujnapoca.ro) a Comunitate/Cetățeni/Centrul de Inovare și Imaginație Civică fülekre kattintva érhetők el.

Borítókép: Látványos utcai festmény Párizs utcáján