Újraosztják a karácsonyi élelmiszersegélyt

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy mindazok, akik eddig még nem jelentkeztek az önkormányzat által biztosított élelmiszercsomagért, január 18-ig még megtehetik. Ezt követően azonban, pontosabban január 19-től kezdődően a megmaradt élelmiszercsomagokat újraosztják az arra jogosultak között. Jelenleg 3083 személy nem vette át az őt megillető élelmiszercsomagot. Egy csomagban hétféle élelmiszer található: 2 liter olaj, 2 kg rizs, 2 kg cukor, 1-1 kg fehérliszt és máléliszt, 2 csomag, egyenként 500 grammos száraztészta (laska). Az élelmiszerek az alábbi órarend szerint vehetők át: hétfőn, kedden és szerdán 8.30-15.30 óra között, csütörtökön 8.30-16.30 óra között, pénteken pedig 8.30-14.00 óra között.

Az alábbi személyek jogosultak a polgármesteri hivatal élelmiszer-segélyére: a súlyos fogyatékkal élők, a 700 lejnél kisebb nyugdíjban részesülő személyek, a 700 lejnél kisebb munkanélküli segélyben részesülők, a munkanélküli segélyt már nem kapó, de a megyei munkaerő-elhelyezési hivatal nyilvántartásában szereplő személyek, a különböző szociális juttatásokban részesülő személyek, a rokkantak, háborús veteránok, a háborús veteránok özvegyei, a deportáltak, foglyok, politikai foglyok, a forradalom mártír hőseinek leszármazottai, akiknek nyugdíja vagy juttatása nem haladja meg a 700 lejt. A segélyt az alábbi helyszíneken lehet átvenni: Monostori nyugdíjasklub (Arinilor utca 11. szám), Mărăşti/Hóstát negyedi nyugdíjasklub (Szamosfalvi/Aurel Vlaicu utca 3A szám), Ferenc József/Horea úti nyugdíjasklub (Horea út 108. szám), a Donát negyedi nyugdíjasklub (Rákóczi/E. Grigorescu utca 134. szám), a Hajnal negyedi nyugdíjasklub (Kert/L. Pasteur utca 77. szám), a szamosfalvi nyugdíjasklub (Traian Vuia utca  41. szám), a Györgyfalvi negyedi polgármesteri hivatal (Băisoara utca 4A. Szám), az Irisz negyedi polgármesteri hivatal (Liebcknecht tér 7–8. szám).

Az élelmiszersegélyre jogosultak jegyzékét a nyugdíjosztállyal, a megyei munkaerő-elhelyezési felügyelőséggel, a Kolozs Megyei Gyermek- és Szociális védelmi Ügynökség nyilvántartása alapján állították össze. További információk kérhetők a 0264-453056 vezetékes telefonszámon.