Osztják a karácsonyi élelmiszersegélyt

Osztják a karácsonyi élelmiszersegélyt
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal tegnap óta osztja a szerény jövedelemmel rendelkező kolozsvári lakosságnak járó élelmiszersegély csomagját. A városi tanácsosok még év elején elfogadták azt a határozatot, miszerint az önkormányzat összesen 1,3 millió lejt utal ki a rászorulók húsvéti és karácsonyi élelmiszersegélyére, amelyet 22 ezer jogosult vehet át. Ide tartoznak a súlyos és tartós fogyatékkal élők, 700 lejesnél kisebb nyugdíjban, 700 lejesnél kisebb munkanélküli segélyben részesülők, munkanélküli segélyre nem jogosultak, de a megyei szakhatóság (AJOFM) nyilvántartásában szereplő személyek, szociális segélyben részesülők, rokkantak, háborús veteránok és azok özvegyei, deportáltak, hadifoglyok, politikai üldözöttek, a forradalom mártírjai, akiknek nyugdíja vagy összesített jövedelme nem éri el a 700 lejt.

Az egyenként 28,8 lej + ÁFA értékű csomag hétféle élelmiszert tartalmaz: 2 liter olajat, 2 kg rizset, 2 kg cukrot, 1 kg fehér lisztet, 1 kg kukoricalisztet és 2 csomag száraztésztát. Az élelmiszerosztás december 12-én, tegnap kezdődött és az alábbi órarend szerint zajlik: hétfőn, kedden, szerdán 8.30-15.30 óra között; csütörtökön 8.30-16.30 óra között; pénteken 8.30 – 14.00 óra között. Az élelmiszerosztás helyszíne lakhelyfüggő: Monostori nyugdíjasklub (Arinilor utca 11. szám), Hóstát/Mărăşti negyedi nyugdíjasklub (Aurel Vlaicu 3.A szám), Horea úti nyugdíjasklub (Horea út 108. szám), Donát/Grigorescu ne­gyedi nyugdíjasklub, Rákóczi/E. Grigorescu utca 134. szám, Hajnal negyedi nyugdíjasklub (Louis Pasteur utca 77. szám), Szamosfalvi nyugdíjasklub  (Traian Vuia utca 41. szám),  Györgyfalvi negyedi polgármesteri hivatal (Băişoară utca 4.A szám), Írisznegyedi polgármesteri hivatal (Liebcknecht tér 7–8. szám).

Az élelmiszersegély átvételéhez szükség van az eredeti személyazonossági igazolványra. Ha az élelmiszersegélyre jogosultak nem szerepelnek a listán, a jogosultságukat igazoló dokumentumok alapján a segélyosztó helyek (a lakhelyükhöz legközelebbi) egyikén felkerülhetnek a pótlistára és átvehetik az élelmiszer csomagot. Érdeklődni lehet a 0264-453056 vezetékes telefonszámon.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy mindazok, akik eddig még nem jelentkeztek az önkormányzat által biztosított élelmiszercsomagért, január 18-ig még megtehetik. Ezt követően azonban, pontosabban január 19-től kezdődően a megmaradt élelmiszercsomagokat újraosztják az arra jogosultak között. Jelenleg 3083 személy nem vette át az őt megillető élelmiszercsomagot. Egy csomagban hétféle élelmiszer található: 2 liter olaj, 2 kg rizs, 2 kg cukor, 1-1 kg fehérliszt és máléliszt, 2 csomag, egyenként 500 grammos száraztészta (laska). Az élelmiszerek az alábbi órarend szerint vehetők át: hétfőn, kedden és szerdán 8.30-15.30 óra között, csütörtökön 8.30-16.30 óra között, pénteken pedig 8.30-14.00 óra között.
Közhír