Továbbjutott Zilah a röplabda Challenge Kupában

Továbbjutott Zilah a röplabda Challenge Kupában
A visszavágón is legyőzte a Bukaresti Steaua együttesét a férfi röplabda Challenge Kupában a Zilahi MRK. Miután az első mérkőzésen otthon 3:0 (21, 22, 16) arányban nyertek Nyikolaj Jeliazkov edző tanítványai, szerdán este Bukarestben is két vállra fektették ellenfelüket.

ERKEDI CSABA

Ezúttal is 3:0 (16, 23, 32) arányban nyertek a szilágyságiak, méghozzá különösebb erőfeszítés nélkül. A Meszes alji gárda mindkét találkozón bebizonyította fölényét, és megérdemelten harcolta ki a nyolcaddöntőbe való továbbjutást. A visszavágót is uralták a vendégek, a szamosújvári gyökerekkel rendelkező Bogdan Tănase (aki párhuzamosan a magyar válogatott szövetségi kapitánya is) edzette Steaua csak a harmadik szettben tanúsított valamelyes ellenállást (akkor vezettek többször is). El is húzódott az utolsó játszma, de végül azt is a zilahiak nyerték 35–32-re. Mindkét összecsapáson bebizonyosodott az MRK játékereje és az alakulat játékosainak ambíciója. Nem véletlenül vezeti az A1-bajnokság táblázatát az erdélyi együttes, amelynek már nemzetközi tapasztalata is van.

A Challenge Kupa következő fordulójában az MRK ellenfele a portugál  Lisszaboni Benfica vagy a görög Iraklisz Petrszorfiriszi Szaloniki lesz (az első meccsen hazai pályán 3:0-ra győzött a luzitán gárda). A sorozatból kiesett a magyar Budapesti Pénzügyőr, miután kétszer 3:0-ra kikapott az orosz Belogorie Belgorodtól.