Női röplabda Challenge Kupa: sima kaposvári vereség Romániában

Női röplabda Challenge Kupa: sima kaposvári vereség Romániában
Az 1. MCM-Diamant Kaposvár sima, 3:0-s vereséget szenvedett Marosvásárhelyen a Balázsfalvi Volei Alba MSC vendégeként a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének első, szerdai összecsapásán.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Kaposvárott, a továbbjutó a THY Isztambul és a Sistem9 Bakirköy Belediyesi Volei Yesilyurt Isztambul párharcának győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

A kaposváriak már hétfőn elindultak a mérkőzés helyszínére, hogy aznap este Gyulán megszállva kedden már a balázsfalvaiak átmeneti otthonául szolgáló marosvásárhelyi városi sportcsarnokban vezényeljen edzés tanítványainak a szabadkai Szasa Nedeljkovics vezetőedző.

A túloldalon a magyar válogatott Bleicher Rékát soraiban tudó Balázsfalvi Volei Alba MSC hétvégén megnyerte a Román Kupát, így jó szájízzel készülhetett a harmadik számú nemzetközi kupasorozat elődöntőjére.

Az első fordulóban erőnyerő somogyi gárda hazai pályán a cseh TJ Ostrava, majd a szlovákiai VP UKF Nyitra 3:0-s legyőzésével, a balázsfalvi együttes  Nagyszeben városában – a spanyol La Laguna, majd a cseh Prostejov felett aratott 3:0-s diadallal jutott négy közé.

A szerdai összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10–5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival a Balázsfalvi Volei Alba előbb egyenlített (15–15), majd Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított, és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A hazaiaknál a 25 éves magyar irányító Bleicher Réka nem lépett pályára.

Eredmény, Challenge Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: • Balázsfalvi Volei Alba MSC–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (13, 18, 16) – a legeredményesebb játékosok: Ioana Baciu 16, Irina Malkova, Maja Alekszics és Bojana Cselics 10–10, illetve Adela Helics 9, Olena Harcsenko 8.