FRISSÍTVE Törökországi földrengés: tovább nő a halálos áldozatok száma

FRISSÍTVE Törökországi földrengés: tovább nő a halálos áldozatok száma
Már több mint 25 ezerre emelkedett a hétfőn Törökországot és Szíriát sújtó földrengésben elhunytak száma, a szombaton közzétett legfrissebb hivatalos adatok szerint - jelentette az AFP. A délkeleti Sanliurfa városába látogató Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint Törökországban eddig 21 848 holttestet találtak. Eközben a szíriai hatóságok 3553 halálos áldozatról számoltak be Szíriában.

Törökországban 20 665-re emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma szombat kora reggelre – közölte a helyi katasztrófavédelem (AFAD). A sérültek száma a hivatalos adatok szerint 80 088. Az összesített adatok szerint a törökországi és szíriai földrengésnek már több mint 24 000 a halálos áldozata.

Az AFAD szombat kora reggeli adatai szerint a földrengés sújtotta délkelet-törökországi régióból mintegy 93 ezer embert költöztettek el, a mentési munkákban több mint 166 ezren vesznek részt, 8 ezren külföldről érkezett segélyszervezetek tagjai. A török köztelevízió beszámolt arról, hogy a földrengés után 125 órával is sikerült élve kimenteni embereket a romok alól.

A szíriai részen, ahova a mentőalakulatok is nehezen jutnak el, az utolsó összesítés 3 553 halálos áldozatról és 5 276 sérültről szól.

Mindkét ország halálos áldozatainak a száma 24 218 ma reggel, a dpa hírügynökség szerint.

A katasztrófa térségében 1891 utórezgést mértek hétfő óta.