Szoboszlait választották az osztrák Bundesliga-idény legjobbjának

Szoboszlait választották az osztrák Bundesliga-idény legjobbjának
Szoboszlai Dominikot választották az idény legjobb játékosának az osztrák labdarúgó-bajnokságban.

A Red Bull Salzburg 19 éves magyar válogatott középpályása a klubelnökök, sportigazgatók és vezetőedzők szavazatai alapján végzett az élen.

Szoboszlai vasárnap büntetőből szerzett vezetést a 67. percben a bajnoki címét már korábban bebiztosító Red Bull Salzburgnak a LASK ellen az utolsó fordulóban. Hat perccel később a brazil André Ramalho növelte a bajnoki címüket már korábban bebiztosító vendégek előnyét, mégpedig Szoboszlai szöglete után. A 0–3-as végeredményt Mohamed Camara állította be a 95. percben, ugyancsak büntetőből.

A magyar válogatott játékos a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után bombaformában játszott, a bajnokságot végül 9 góllal és 10 gólpasszal zárta.

Az elismerését illetően úgy fogalmazott, hogy a leállás után keményen dolgozott és ebben az időszakban 17 kanadai pontot szerzett. „De őszintén megmondom, hogy nem ezzel foglalkoztam, egyszerűen csak minden címet meg akartam nyerni a csapattal” – tette hozzá Szoboszlai, aki sajtóhírek szerint az AC Milanban folytathatja pályafutását.

Szoboszlai Dominik 2000. október 25-én született Székesfehérvárott, 8-szoros felnőtt válogatott, 2020 januárjában az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta.

A Red Bull Salzburg 110-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel beállította saját gólrekordját, ám amíg a 2013–2014-es szezonban ezt 36 meccsen tette, most 32 forduló alatt érte el a csúcsot. A csapat sikeréhez tartozik az is, hogy trénere, az amerikai Jesse Marsch lett a legjobb edző.

A salzburgiak szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhatnak, a második Bécsi Rapid a BL-selejtező 2. körében lesz érdekelt. A harmadik Wolfsberger AC az Európa Liga csoportkörében kezd, a negyedik LASK Linz az EL harmadik selejtező fordulójában.

Borítókép: A magyar válogatott középpályás remekül szerepelt ebben az idényben – FOTÓ: MTI