Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CIPRIAN DEAC GÓLREKORDER

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatának egyik vezéregyénisége megdöntötte a vasutasok bajnoki gólrekordját. Az FCSB ellen büntetőből elért találattal ugyanis már 48 gólnál tart, az eddigi csúcstartó a legendás Mihai Adam volt 47-tel. Deac mindezt 240 mérkőzésen, Adam viszont 114 bajnokin érte el ezt az eredményt. Deac már eddig is rekordernek számított, ha minden sorozatot figyelembe veszünk: összesen 53 gólt jegyzett, a már említett 47 bajnoki mellett, 1–1 gólt szerzett a Román Kupában és a Szuperkupában, 3 találatot ért el az Európa Ligában és egyet a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

ÚJABB HALASZTÁS U FC–FARUL ÜGYBEN

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi és etikai bizottsága másodszor sem jutott dűlőre a Kolozsvári U FC–Konstancai Farul mérkőzés ügyében. Az ominózus találkozót eredetileg a 11. forduló keretében, november 7-én kellett volna lebonyolítani, akkor elhalasztották az U FC koronavírusos esetei miatt. Az újrajátszás dátuma, december 2. idején viszont a tengerpartiak járványesetei miatt nem engedélyezte a helyi egészségügyi hatóság, hogy elinduljon a csapat a meccsre, így a szabályozás értelmében az U FC 3–0-lal kellene hogy veszítsen, játék nélkül. A kolozsváriak rosszhiszeműséggel és csalással vádolják ellenfelüket, ezért a fegyelmi bizottság most sem hozott ítéletet, az új tárgyalás időpontja 2021. január 20.

SZOBOSZLAI DOMINIK AZ RB LIPCSÉHEZ IGAZOLT

Szoboszlai Dominik az RB Lipcse labdarúgócsapatához szerződött a Red Bull Salzburgtól. A 20 éves magyar válogatott középpályás a német klub honlapja szerint négy és fél éves, 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá csütörtökön. Szoboszlaival már 18 játékos – többek között Gulácsi Péter – igazolt az osztrák klubtól a testvéregyesülethez. A lipcsei csapatnak a kapuson kívül van még egy magyar válogatott játékosa, Willi Orbán. Szoboszlai új csapatában a 17-es mezszámot viseli majd, a német Bundesligában január 9-én a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.

Szoboszlai novemberben a nyolcadik helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szavazásán. A magyar válogatottban 2019-ben mutatkozott be, azóta alapemberré vált, 12 mérkőzésen háromszor volt eredményes. Az Európa-bajnoki pótselejtező novemberi döntőjében a 92. percben ő lőtte a kijutást jelentő gólt az Izland ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen. Eddigi csapatában, a Red Bull Salzburgban (ahol 2018 májusában debütált) 55 bajnoki mérkőzésen játszott, 16 gólt szerzett és 25 gólpasszt adott. Vezéregyénisége volt klubcsapatának, amellyel szerepelt a Bajnokok Ligájában, háromszor lett bajnok és kétszer kupagyőztes, és az osztrák élvonal legjobbjának választották.

U-BT: BÚCSÚ TUDOR ŞOMĂCESCUTÓL

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatától újabb játékos távozott, a fiatal, mindössze 15 éves tehetség, Tudor Şomăcescu az Egyesül Államokban folytatja tanulmányait, a Los Angeles-i Sierra Canyon Líceum tanulója lesz. Korábban családi okok miatt a venezuelai Gregory Maxdier Vargas Díaz szintén az Egyesül Államokba távozott. Bár csak jövő nyárra tervezte elutazását, Şomăcescu korábban megkezdi tanulmányait az USA-ban, a tanintézményben kollegája lesz Bronny James is, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legendás sztárjának, LeBron Jamesnek a fia.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei