Szimfonikus rockkoncerttel zárja évadát a Kolozsvári Magyar Opera

Szimfonikus rockkoncerttel zárja évadát a Kolozsvári Magyar Opera
A legismertebb magyar rockzenekarok slágereit szimfonikus hangszerelésben hallgathatja meg a közönség a Kolozsvári Magyar Opera 2022/2023-as évadának záróeseményén: a Magyar Rock Szimfonik című koncertre július 1-jén, szombat este 8 órától, valamint július 2-án, vasárnap este 6 órától várják az érdeklődőket az intézmény nagytermébe – derül ki az opera közleményéből.

,,A Magyar Rock Szimfonik koncertelőadás mindenekelőtt a magyar rockzene legendái előtti tisztelgés és nem utolsó sorban a nézők iránti szeretet megnyilvánulása, ugyanakkor közösségi szolgálat katartikus élményekkel pontozva közel másfél órában. Legfőbb célja bevonzani azt a fiatal generációt, amely egyelőre talán kevésbé látható az operaelőadások nézőterén, de vélhetően ilyen jellegű koncert meghallgatása-megtekintése után további zenei műfajokra is kíváncsi lesz, és újra ellátogat az operába” – idézik a koncert zenei rendezőjét, Kondrát Csabát.

A koncerten az opera ének- és zenekara mellett közreműködik Csergő Domokos (dobok), Antal Attila (basszusgitár), Szép András (billentyűs hangszerek), Oláh Csongor (szintetizátor), Kiss Lehel-Sándor (zongora), Andrei Roșulescu (elektromos gitár), Babțan Varga Flórián (akusztikus gitár), Farkas Loránd, Kádár Barna Zsolt, Rétyi Zsombor (ének), Kormos Melinda, Modra Noémi, Bálint Zsuzsanna és Gáspárik Szilvia-Klára (vokál).

Karmester és karigazgató Kulcsár Szabolcs, hangszerelés és zenei rendező Kondrát Csaba, koncertmester Barabás Sándor és Ferenczi Endre. Hangtechnika Kovács László és Buksa Péter, fényterv Kovács Csaba, videó Kerekes Zsolt és Török Ádám, színpadkép Venczel Attila, ügyelő Pál Kincső, zenei munkatárs Csergő Domokos. Az előadás az Artist Office zenei ügynökség közreműködésével valósul meg.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában hétköznapokon 10 és 14 óra között, valamint a www.eventbook.ro weboldalon.

Borítókép forrása: Kolozsvári Magyar Opera