Szavazásra bíztatja az RMDSZ a külföldön élő magyarokat

Szavazásra bíztatja az RMDSZ  a külföldön élő magyarokat
„Erdély jövője minden erdélyi magyar ügye, azoké is, akik kényszerűségből költöztek el szülőföldjükről, és jelenleg külföldön élnek. El kell menni szavazni az itthon maradt barátokért, családokért, és azért, hogy Erdély egy olyan hely lehessen, ahova megéri visszatérni” – hangsúlyozta tegnap Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

A szövetség külföldi szenátori jelöltlistáját vezető politikus elmondta: az RMDSZ arra kér minden erdélyi magyart, aki Magyarországon vagy bárhol máshol külföldön él, hogy vegyen részt a vasárnapi parlamenti választáson, támogassa szülőföldjét, támogassa az erdélyi magyarokat szavazatával. Szerinte minden magyar közös érdeke, hogy Romániában erős legyen a magyar képviselet.

„Minden magyar szavazat számít. Akár a Székelyföldről, akár a Partiumból, a Bánságból, a Kárpátokon túlról, a szórványból vagy a külföldi 417 szavazókörzetből érkezik. Vasárnap mutassuk meg az erdélyi magyarok összetartó erejét!” – hangsúlyozta Kovács Péter.

A külügyminisztérium által összeállított, külföldön szavazóknak szóló kisokosban megtalálható, hogy melyik országban, városban hol vannak a szavazókörzetek, illetve, milyen igazoló dokumentumokkal kell az urnákhoz járulnia azoknak, akik külföldön voksolnak. Ezek az információk elérhetőek a http://www.rmdsz.ro/page/utmutato-a-kulfoldon-szavazoknak linken.