Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: VOJTUS JÖTT, MAILAT MENT

A Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatának a honlapja megerősítette a szlovák Jakub Vojtus csatár érkezését, a támadó az előző idényben a Clinceni-i Academicánál szerepelt és 9 gólt rúgott. Ugyancsak a www.cfr1907.ro oldalon jelentették be, hogy a vasutasklub és a Voluntari-i FC megegyezett, a CFR 1907 kölcsönbe adja Sebastian Árpád Mailatot, aki 2017 óta összesen 33 meccset jegyzett a bordómezeseknél.

U FC: DINAMÓS VÉDŐ ÉRKEZETT

A Kolozsvári U FC másodosztályú csapata leigazolta a 31 éves védekező középpályás Ioan Constantin Filipet. Az Alsóbiharkristyórban született játékos kétszeres bajnok a Galaci Oţelullal (amellyel hat Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen is szerepelt) és a Konstancai Viitorullal, két évet játszott a Debreceni VSC-ben. 2019-ben igazolt a Bukaresti Dinamóhoz, ahol 39 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt lőtt.

NÉGY KOLOZS MEGYEI FOCICSAPAT A ROMÁN KUPA 1. FORDULÓJÁBAN

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában kisorsolták a Román Kupa 1. fordulójának párosítását. Az alacsonyabb szintű együttesek párharcaiban négy Kolozs megyei együttes érdekelt, kettő közülük egymás ellen játszik. A Kolozsvári Egészség és a Dési Egyesülés III. ligás csapatai valószínűleg Nemeszsukon, a Zöld Vírusok új otthonában mérkőzik meg. A Tordai Üveg Aranyos FC Maros megyébe látogat, a Nyárádtői Egyesülés vendége lesz, az egyetlen IV. ligás együttes, a Tordaszentmihályi Aranyos hazai pályán fogadja az Alsógáldi Ipar gárdáját. A mérkőzéseket szeptember 9-én, egységesen 16.30 órai kezdettel bonyolítják le, két hétre rá pedig következik a 2. forduló.

U-BT: ÚJABB IFI LÉPETT A FELNŐTT CSAPATBA

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata újabb saját neveltetésű ifit léptetett a felnőttek közé Tudor Şomăcescu személyében. A kosaras 2005. június 15-én született Zsilvásárhelyen/Târgu Jiu-ban, 12 éves kora óta leigazolta az U-BT. A 190 cm magas játékos az országon belül és határon túl is elismert, ötször választották be az EYBL ideális csapatába. A korosztályos, U14-es bajnokságban a legeredményesebb játékosként nyert aranyérmet, és tagja lett a torna ideális csapatának. Az U16-os bajnoki cím megszerzésekor a legígéretesebb tehetségnek minősítették. Az U16-os válogatottal részt vett a B-divízió küzdelmein, átlagban 10 pontot és 4,3 lepattanót szerzett, de 2 gólpassza is van mérkőzésenként.

Az U-BT-vel kapcsolatos hír, hogy kiderült, melyik helyszínen küzd majd az együttes a Bajnokok Ligája-csoportba jutásért szeptember 23. és 25. között. A C-csoport tagjaként a bolgár Botevgradban a kolozsváriak első ellenfele a bosnyák KK Igokea Aleksandrovac, a másik ágon a svájci Fribourg Olympic és a Sporting Lisszabon mérkőzik az elődöntőben. A győztesek a döntőbe jutnak, a finálé nyertese pedig a csoportkörbe jut.

NŐI KOSÁRLABDA: JÁTÉKOSMOZGÁS A KOLOZSVÁRIAKNÁL

A Kolozsvári Universitatea Sportklub női kosárlabdacsapata bejelentette az egyesület honlapján (www.u-cluj.ro), hogy nemzetközi tapasztalattal rendelkező idegenlégióst igazoltak. A kanadai Ottawában 1992. július 27-én született beállós, Rashida Timbilla 185 cm magas, megfordult Portugáliában (Quinta dos Lombos Cascais), Svédországban (Visby Basket) és Németországban (Xcyde Angels Nordlingen). Az egyesület szerződést hosszabbított a görög Joannisz Kukosz edzővel, továbbá másik négy játékossal, az amerikai Korinne Campbell-lel, a 3 x 3-as kosárlabdában olimpiai kerettag Alexandra Uiuiuval, továbbá Bianca Stoicával és Andreea Fleşerrel. Megválnak viszont Teodora Neagutól és Kilin Tündétől.

FOLYTATÓDIK A RÖGBIBAJNOKSÁG

Tíz hónap kihagyás után ismét versenybe szállnak a férfi rögbicsapatok a SuperLiga CEC Bankban. Selejtező mérkőzéssel kezdenek az elődöntőbe jutásért, a továbblépés egy találkozón dől el a hétvégén. Szombaton a Konstancai ACS Tomiţanii a Temesvári MSC-vel mérkőzik, másnap Bukaresti Dinamó–Kolozsvári U Prodvinalco Sportklub találkozót rendeznek. A mérkőzések helyszíne a brassói új stadion, kezdési időpontja 15.30 óra, a találkozókat élőben közvetíti az RTV1 tévéadó. Bajnoki helyezésük alapján a Bukaresti Steaua és a Nagybányai Tudomány/Ştiinţa MSC már bejutott a legjobb négy közé.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei