Segít a leszármazottaknak járó kárpótlás igénylésében az RMDSZ

Segít a leszármazottaknak járó  kárpótlás igénylésében az RMDSZ
Közel száz személynek segített az RMDSZ Kolozs megyei szervezete az elmúlt hónapokban a hadifogoly leszármazottaknak járó nyugdíj igénylésében – közölte hétfőn az RMDSZ Kolozs megyei szervezete

Tavaly az RMDSZ javaslatára módosult a volt politikai foglyok, hadifoglyok, kitelepítettek és kényszerlakhelyesek gyermekeiknek megítélt kárpótlási program, amely így minden esetben többletpénzt jelent a kedvezményezetteknek.

„Első körben pontos és egyértelmű információkkal próbáltuk segíteni az érintetteket, összegyűjtöttük és lefordítottuk az igényléshez szükséges minden információt, melyekhez továbbra is hozzáférést biztosítunk a szervezet honlapján. Az elmúlt időszakban egyre többen kérték segítségünket a dokumentáció összeállításában, az egyes igazolások megszerzésében. Közel száz személynek segítettek kollégáink a kérések kitöltésében, a hiányzó dokumentumok megszerzésében. Továbbra is fogadjuk az érdeklődőket személyesen a megyei szervezet székházában vagy akár telefonos segítséget is nyújtunk azoknak, akik személyesen nem tudják felvenni a kapcsolatot a munkatársainkkal” – tájékoztatott Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

A programról az https://kolozsmegye.ro/post.php?id=990 linken olvashatnak bővebben az érdeklődők. Ha további kérdése van, hívhatja az RMDSZ munkatársait a 0740-010678-as telefonszámon vagy érdeklődhet email-en a kolozs@rmdsz.ro címen.

Kép: Antal Géza segítséget nyújt kárpótlási ügyben

Forrás: RMDSZ