Román válogatott: Nyolc gól az előkészítőn

Román válogatott: Nyolc gól az előkészítőn
A Mirel Rădoi szövetségi kapitány irányította román labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 5–3 (4–0) arányban legyőzte a fehérorosz nemzeti tizenegyet a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban rendezett zárt kapus mérkőzésen.

Románia már 5–0-ra is vezetett, utána azonban kieresztette a gyeplőt a kezéből, s az eredmény még szorosabb is lehetett volna, ha a hajrában David Lazar kapus nem hárít büntetőt a 83. percben – Jevgenyij Jablonszki hagyta ki a bolgár Georgi Kabakov játékvezető által megítélt 11-est.

A gólokon a debütáló Bogdan Mitrea (11. perc), Răzvan Marin (19. perc, 11 m), a válogatottban első találatait jegyző Ionuţ Nedelcearu 2 (31. és 55. perc), továbbá George Puşcaş (44. perc), illetve Jurij Kendis (63. perc), Ivan Bahar (81. perc) és Vlagyiszlav Klimovics (92. perc) osztozott.

A válogatottban nem lépett pályára a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapatától behívott három játékos, Cristian Bălgrădean kapus, Cristian Manea hátvéd és a 34. születésnapját éppen azon napon ünneplő portugál–román Mario Camora.

Románia sorozatban elvesztett három találkozó után tudott ismét nyerni. Következik két Nemzetek Ligája-csoportmérkőzés, vasárnap 21.45-kor Norvégia az ellenfél a fővárosi Nemzeti Arénában, majd három napra rá, kedden ugyancsak 21.45-kor a belfasti Windsor Parkban Észak-Írország ellen zárja a sorozatot.

A román válogatott összeállítása: David Lazar – Ionuţ Nedelcearu, Bogdan Mitrea, Alin Toşca (46. perc Iulian Cristea) – Vasile Mogoş (70. perc Valentin Creţu), Răzvan Marin (70. perc Eric Bicfalvi), Dan Nistor, Cristian Ganea – Dennis Man (58. perc Alexandru Băluţă), George Puşcaş (58. perc Denis Alibec), Florin Tănase (57. perc Alexandru Maxim).

Eredmény, barátságos mérkőzés: • Románia–Fehéroroszország 5–3 (Bogdan Mitrea – 11., Răzvan Marin – 19., 11 m, Ionuţ Nedelcearu 2 – 31. és 55., valamint George Puşcaş – 44. perc, illetve Jurij Kendis – 63., Ivan Bahar – 81. és Vlagyiszlav Klimovics – 92. perc; a fehérorosz Jevgenyij Jablonszki a 83. perc kihagyott egy 11-est).

Cristiano Ronaldo nyolc gólra a világcsúcstól a válogatottban

Már csak nyolc gólra van attól, hogy egyedüli világcsúcstartó legyen Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja.

A 35 éves csatár a szerdai barátságos mérkőzésen egy találattal vette ki a részét Andorra 7–0-s legyőzéséből, és a 85. percben fejelt góljával immár 102-nél tart a válogatottban. A rekordot Ali Daei tartja, aki 109-szer volt eredményes iráni színekben.

Az olasz Torinói Juventus nemrég koronavírus-fertőzésen átesett játékosa messze a legtermékenyebb futballista Európában. A kontinentális rangsor második helyén (az örökranglistán harmadik) Puskás Ferenc áll 84 válogatott góllal, Kocsis Sándor 75-öt szerzett, majd a német Miroslav Klose (71) és Gerd Müller (68) következik.

Az összes gólt tekintve Ronaldo a 746. találatnál tart, a rangsort a cseh Josef Biscan vezeti 805-tel a brazil Romario (772) és Pelé (767) előtt, a portugál holtversenyben Puskással a negyedik.

Sergio Ramos beállította Buffon válogatott rekordját

A Real Madrid és a spanyol válogatott játékosa, Sergio Ramos 176. alkalommal lépett pályára válogatott mezben, ezzel beállította az olasz Gianluigi Buffon rekordját a szerda esti holland–spanyol mérkőzésen.

A világranglista-vezető belga labdarúgó-válogatott 0–1-ről fordítva 2–1-re legyőzte Svájcot a felkészülési meccsen.

Egy későn érkezett teszteredmény miatt Domagoj Vida, a horvát labdarúgó-válogatott védője koronavírusosan játszotta végig a Törökország elleni, isztambuli barátságos mérkőzés első félidejét. A horvát szövetség tájékoztatása szerint a csapat futballistáinak hétfői tesztje egytől egyig negatív eredményt hozott, majd szerda reggel újabb ellenőrzést végeztek rajtuk, ezek eredményei viszont csak szerdán este, a 3–3-as döntetlennel zárult meccs második játékrésze előtt érkeztek meg. Vidát ezek után lecserélték és elkülönítették társaitól, s a következő napokat karanténban tölti Isztambulban. A középső védő a Besiktas futballistája, így saját otthonába vonulhat karanténba. A delegáció még egy tagjának lett pozitív tesztje, ő azonban nem érintkezett a játékosokkal és a stábbal.

Franciaország meglepő vereséget szenvedett Finnországtól, amely Marcus Forss (28. perc) és Onni Valakari (31. perc) góljaival 2–0-ra nyert a Stade de France-on rendezett barátságos mérkőzésen.

Eredmények: • Dánia–Svédország 2–0 • Törökország–Horvátország 3–3 • Luxemburg–Ausztria 0–3 • Belgium–Svájc 2–1 • Hollandia–Spanyolország 1–1 • Lengyelország–Ukrajna 2–1 • Németország–Csehország 1–0 • Olaszország–Észtország 4–0 • Portugália–Andorra 7–0 • Franciaország–Finnország 0–2 • Görögország–Ciprus 2–1 • Albánia–Koszovó 2–1 • Litvánia–Feröer szigetek 2–1 • Málta–Liechtenstein 3–0 • Montenegró–Kazahsztán 0–0 • San Marino–Lettország 0–3 • Bulgária–Gibraltár 3–0 • Szlovénia–Azerbajdzsán 0–0.