Román teniszezők Hua Hinben

Román teniszezők Hua Hinben
A héten a thaiföldi Hua Hinben rendezett, 250 ezer dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán két román lány, Irina-Camelia Begu és Monica Niculescu vesz részt, mindkettő sikerrel vette az első próbatételeket.

A 28 esztendős Begu (71. a világranglistán) könnyen jutott a nyolcaddöntőbe, mindössze 57 perc alatt két szettben nyert az egy évvel idősebb orosz Jevgenyija Rodina (72.) ellen, aki mindössze két gémet tudott „összekaparni” ellene. A találkozót 6:2, 6:0-ra nyerte a bukaresti teniszező (a felek 2:2-ig fej fej mellett haladtak, onnan kezdve gyakorlatilag csak a román lány volt a pályán). Begu 3 ászt ütött, de ugyanannyi kettős hibát is vétett, Rodinának ehhez képest hat duplahibája volt. A román teniszező következő ellenfele a Mandy Minella (luxemburgi)–Szaj-szaj Cseng (kínai, 4. kiemelt) lesz.

Monica Niculescura (100.) nehezebb feladat várt, de meglepetésre szintén két játszmában búcsúztatta a 3. kiemelt 33 esztendős tajvani Szu-vej Hsziét (31.). Az összecsapás 126 percet tartott, és a román lány 6:4, 7:6 (2) arányú sikerével ért véget. A találkozó hat brékkel kezdődött, a hajrában azonban Monica jobban koncentrált. A második szettben is úgy indítottak, hogy két-két alkalommal elnyerték egymás adogatását, majd ezt az „irányvonalat” 5:5-nél is folytatták. A szlatinai születésű, 31 éves Niculescu 4:5-nél négy szettlabdát hárított, majd 6:5-nél a meccsért adogathatott, de nem tudta dűlőre vinni a dolgot. Călin Ciorbagiu tanítványa viszont uralta a második játszma rájátszását, az első hat pontot megszerezte, majd a harmadik meccslabdáját értékesítette. A negyeddöntőbe jutásért Niculescu a lengyel Magda Linette (98.) ellen lép pályára.

Az első fordulóból továbblépők eddigi nyereménye 3400 dollár és 30 világranglistapont.

Begu és Niculescu párosban is szerencsét próbálnak, egymás oldalán, a szervezőktől a második kiemelést kapták a tornán. Az első fordulóban 86 perc alatt megverték egy kínai kettőst, a Zsi-ang Szinyu, Csian-huj Tang duót (7:5, 6:3), negyeddöntős ellenfelük a Kurumi Nara, Szaj-szaj Cseng (japán, kínai) páros lesz.