Rendkívüli balettelőadásra várja a közönségét a magyar opera

Rendkívüli balettelőadásra várja a közönségét a magyar opera
Rendkívüli balettelőadásra várja közönségét a Kolozsvári Magyar Opera, november 2-án, este 7 órakor Alexander Glazunov Raymondáját lehet megtekinteni. Vezényel Horváth József, rendezte és koreografálta Livia Tulbure Gună balettmester.

„Társulatunk Raymonda történetét tömörített formában mutatja be, de anélkül, hogy elveszítené az elbeszélés fonalát vagy a klasszikus romantikus balettre jellemző felépítést. Alexander Glazunov nagyszerű zenéje izgalmas színházi tartalmat és lehetőséget biztosított számomra, hogy a klasszikus balettre jellemző expresszivitással teli táncokat, valamint magyar, spanyol és keleti karaktertáncokat koreografáljak, amelyek a legszebb fényében mutatják be a Kolozsvári Magyar Opera balettkarának virtuozitását és tehetségét”– nyilatkozta az előadás rendező-koreográfusa, Livia Tulbure-Gună balettmester.

„Ezt az alkotást gyakran hasonlítják Csajkovszkij műveihez, mivel Glazunov legterjedelmesebb balettje, és megszületése az orosz romantika korszakán belül a műfaj történetének fontos momentumát képviseli. (...) Előadásunkhoz a Raymonda legszebb részeit választottuk ki, amelyek a balett teljes hosszának mintegy felét teszik ki, abban a reményben, hogy ez a mű, amely új színt képvisel a Magyar Opera repertoárjában, gyönyörködtetni fogja Önöket – tette hozzá Horváth József, karmester.

Főbb szerepekben Viorica Bogoit, Barabás Júliát, Kálmán Róbert Attilát, Cîmpean Rareș Arcadiet, Mircea Munteanut és Mircea Cădariut láthatja a közönség. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara.

Jegyek az opera jegypénztárában és a www.eventbook.ro oldalról vásárolhatók.