Prahova megye: őrizetbe vették a Ferma Dacilor tulajdonosát

Őrizetbe vették kedden Cornel Dinicut, a Ferma Dacilor panzió tulajdonosát.

A Prahova megyei ügyészség közleménye szerint az ügyészek kedden elrendelték a büntetőeljárás elindítását egy jogi és három magán személy (a cég adminisztrátorai) ellen katasztrófát okozó gondatlanságból elkövetett rongálás és emberölés bűntette miatt. Mindhármukat 24 órás őrizetbe helyezték.

Ügyészségi források az Agerpresnek elmondták, hogy a három személy között van Cornel Dinicu, a leégett panzió tulajdonosa is.

Korábban a források arról számoltak be, hogy kedden hat személyt kísértek be kihallgatásra a Prahova megyei rendőrségre, köztük Cornel Dinicut és a komplexum adminisztrátorait.

A nyomozók kihallgatták Gura Vadului volt és jelenlegi polgármesterét, illetve a hivatal urbanisztikai osztályának egyik munkatársnőjét is.

Az ügyészség kedden jelentette be azt is, hogy a Prahova megyei Ferma Dacilor panziónál történt tűzesetben kiterjesztette az in rem büntetőeljárást hamisításra és hivatali visszaélésre vonatkozóan.

Az okirat hamisítás, hamisítás és hivatali visszaélés bűncselekménye a Gura Vadului községhez tartozó Tohani faluban levő panzió épületének jogi helyzetével kapcsolatos - tájékoztatott a Prahova megyei ügyészség.

A december 26-ai tűzesetet követően hét személy elszenesedett maradványait találták meg a helyszínen. Őket DNS-minták alapján azonosították. Egy nyolcadik személyt eltűntként tartanak jelenleg nyilván, de folyamatban van a helyszínen talált további csontmaradványok igazságügyi genetikai szakértői vizsgálata - közölte korábban az ügyészség.

Borítókép: ISU Prahova/Facebook

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei