Illegálisan beszerzett fegyverekkel kereskedő bűnszövetkezetre csaptak le Beszterce-Naszód megyében

Illegálisan beszerzett fegyverekkel kereskedő bűnszövetkezetre csaptak le Beszterce-Naszód megyében
Nyugat-Európában illegálisan beszerzett fegyvereket Romániába csempésző, orvvadászattal, és drogkereskedelemmel is gyanúsított bűnszövetkezet tagjaira csaptak le kedden a hatóságok Beszterce-Naszód megyében - tudatta a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy és Suceava megyei rendőrkapitányság nyomozói és a vádhatóság képviselői harminc helyszínen végeztek kedden hajnalban házkutatást, és több mint húsz gyanúsítottat állítottak elő.

A DIICOT szerint a nemzetközi bűnszövetkezet tagjai 2022 júniusa óta csempésztek be Spanyolországból és más európai uniós országokól illegálisan beszerzett fegyvereket a romániai feketepiacra, és ezeket később orvvadászatokon és más illegális cselekményeknél használtak. Ugyanennek a szervezetnek a tagjai magas kockázatú kábítószerekkel is kereskedtek Beszterce-Naszód megyében.

Az Europol által összehangolt nemzetközi nyomozásban a spanyol Guardia Civil nyomozói, a keddi rajtaütésnél pedig 13 erdélyi és két moldvai megye kommandósai is részt vettek.