Ösztöndíjpályázatot hirdetnek régizene-művelőknek

Ösztöndíjpályázatot hirdetnek régizene-művelőknek
A Cultura Nostra Egyesület – mint a Csíkszeredai Régizene Fesztivál társszervezője – egyszeri ösztöndíjpályázatot hirdet három korcsoport-kategóriában. Az ösztöndíj célja a tehetséges fiatal zenészek motiválása és bátorítása, régizenei szakoktatáson való részvételük támogatása.

Az ösztöndíjpályázat benyújtására jogosultak három kategóriában jelentkezhetnek: Hargita megyei oktatási intézményben tanuló, zenei pályára készülő középiskolás diákok; Hargita megyei lakhellyel rendelkező, zenei pályára készülő, felsőoktatásban résztvevő hallgatók, valamint Hargita megyei lakhellyel rendelkező fiatal pályakezdő művészek. Az utóbbi két kategória esetében a felső korhatár 35 év, valamint mindhárom kategóriában pályázhatnak azok a romániai lakhelyű és állampolgárságú fiatalok, akik az elmúlt öt évben a csíkszeredai Régizenei Nyári Egyetem mesterkurzusain aktív hallgatóként vettek részt.

Támogatható tevékenységek, illetve költségek: hangszer, vonók, tartozékok és egyéb segédanyagok vásárlásához való hozzájárulás, belföldi vagy külföldi továbbtanulás támogatása régizenei szakirányú képzésen, valamint belföldi vagy külföldi régizene szakirányú továbbképzésen való részvétel támogatása. A zenei ösztöndíj keretösszege 25 ezer lej, mindhárom kategóriában két-két jelentkezőt díjaznak. A nyertesek ösztöndíjas beszámoló előadást tarthatnak a Régizenei Nyári Egyetem keretében, valamint fellépési lehetőséget is kapnak a 2022-es Csíkszeredai Régizene Fesztiválon.

A pályázat benyújtásának határideje augusztus 31., eredményhirdetés szeptember 30-ra várható, a megvalósítási időszak pedig 2021. október 1-jétől 2022. július 31-ig tart. Az ösztöndíjpályázat benyújtása online Google-űrlap kitöltésével történik, amely további információkkal és feltételekkel, valamint a szükséges dokumentumok listájával együtt a www.regizene.ro weboldalon található. Kiegészítő információk az earlymusicfestival@gmail.com e-mail-címen is igényelhetők.

(Fotó forrása: Csíkszeredai Régizene Fesztivál)