Négygólos Dortmund-győzelemmel tért vissza a Bundesliga

Négygólos Dortmund-győzelemmel tért vissza a Bundesliga
A Dortmund könnyed 4–0-s győzelmet aratott a Schalke ellen az újrainduló Bundesliga 26. fordulójában szombaton.

A koronavírus-járvány miatt több mint két hónap után újrainduló Bundesliga első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmund 4–0-ra ütötte ki legnagyobb riválisát, a Schalke 04 együttesét. Az első gólt szerző Erling Haaland 12. tétmérkőzésén a 13. alkalommal volt eredményes új csapatában, ilyen bravúrt Németországban csak Klaus Matischek tudott bemutatni még 1965-ben a Werder Bremen játékosaként.

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Lipcse (magyar válogatottbeli társa, a sérülésből gyógyult Willi Orbán egyelőre a cserepadon kapott helyett) hazai pályán 1–1-s döntetlent játszott a Sallai Rolandot kezdőként a 61. percig foglalkoztató Freiburg együttesével. A lipcsei találkozón a vendégek kerültek előnybe, Manuel Gulde egy szöglet után talált a magyar válogatott kapusának hálójába, ezzel 511 nap után volt újra eredményes az élvonalban. A hazaiak a 77. percben Yussuf Poulsen révén egyenlítettek. A 93. percben a Freiburg ugyan betalált, de a gólt végül a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítették.

A Borussia Mönchengladbach magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt otthonában. A vendégek gyorsan eldöntötték a három pont sorsát, ugyanis mindössze hét perc elteltével már két góllal vezettek. Marco Rose irányításával a Mönchengladbach 26 forduló alatt 52 pontot gyűjtött – amivel feljött a harmadik helyre –, erre korábban még egyetlen edzőjével sem volt képes a gárda.

A német ligában ezt megelőzően legutóbb március 11-én rendeztek mérkőzést. A koronavírus-járvány miatt minden összecsapást zárt kapuk mögött játszottak.

Bundesliga, 26. forduló: • FC Augsburg–VFL Wolfsburg 1–2 • Borussia Dortmund–FC Schalke 04 Gelsenkirchen 4–0 • Fortuna Düsseldorf–SC Paderborn 0–0 • TSV 1899 Hoffenheim–Hertha Berlin SC 0–3 • RB Lipcse–SC Freiburg 1–1 • Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach 1–3. Vasárnapra két mérkőzés maradt (1. FC Köln–1. FSV Mainz és Union Berlin–Bayern München), hétfőn játsszák a Werder Bremen–Bayern Leverkusen találkozót.

Az élmezőny: 1. Bayern 55 pont/25 mérkőzés, 2. Dortmund 54/26, 3. Mönchengladbach 52/26, 4. Lipcse 51/26, 5. Lever-kusen 47/25, 6. Wolfsburg 39/26.