Bundesliga: ötgólos különbségek az élen levőknek

Bundesliga: ötgólos különbségek az élen levőknek
A címvédő és listavezető Bayern München hazai pályán rendkívül könnyedén, 5–0-ra győzte le a Fortuna Düsseldorf együttesét a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

A Bayern csatára, Robert Lewandowski duplázott a meccsen, ezzel a jelenlegi Bundesliga-mezőny minden csapata ellen eredményes volt, továbbá ő az öt európai topbajnokság leggólerősebb játékosa a 2019–2020-as szezonban. Thomas Müller is kitesz magáért az idényben, a bajorok támadója már 18 gólpassznál jár, ennyit pedig a 2004–2005-ös szezon óta biztosan nem jegyzett senki.

A Borussia Dortmund második félidőben mutatott gólerős játékának köszönhetően 6–1-re győzött a sereghajtó Paderborn vendégeként. Az első játékrészben nem esett gól, a fordulás után viszont a dortmundiak hatszor is betaláltak a hazaiak kapujába. A paderborniak 2–0-s vendégelőnynél, büntetőből voltak eredményesek. Lucien Favre csapatában az angol Jadon Sancho mesterhármast ért el. Sikerével a Dortmund hátránya ismét hét pont a listavezető, Bayernnel szemben.

A Sallai Rolanddal felálló SC Freiburg hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől, a zárt kapus találkozón a magyar válogatott futballistát a 66. percben cserélték le. A Freiburg a Bundesliga újraindulását követően még nem nyert, két vereség és két döntetlen a mérlege.

Az 1. FSV Mainz 05–TSG 1899 Hoffenheim mérkőzésen a magyar válogatott Szalai Ádám csak a 76. percben kapott játéklehetőséget, de nem tudott segíteni csapatának, hogy behozza az 1–0-s hátrányt. Szalai korábban kilencszer volt eredményes a Hoffenheim ellen.

Az RB Lipcse 4–2-re nyert az 1. FC Köln otthonában, a vendégek kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte, az ugyancsak magyar válogatott Willi Orbán nem lépett pályára. Csapatuknak ez már a tizedik veretlen bajnoki mérkőzése volt sorozatban, a Köln viszont egymást követő ötödik alkalommal nem tudott nyerni.

Eredmények, Bundesliga, 29. forduló: • SC Freiburg–Bayer 04 Leverkusen 0–1 • 1. FSV Mainz 05–TSG 1899 Hoffenheim 0–1 • Hertha Berlin SC–FC Augsburg 2–0 (a berlini együttes kispadján ezúttal is végig ott volt Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton) • FC Schalke 04 Gelsenkirchen–Werder Bremen 0–1 • VfL Wolfsburg–Eintracht Frankfurt 1–2 • Bayern München–Fortuna Düsseldorf 5–0 • Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 4–1 • SC Paderborn–Borussia Dortmund 1–6 • 1. FC Köln–RB Lipcse 4–2. Az állás: 1. Bayern 67 pont, 2. Dortmund 60, 3. Lipcse 58, 4. Mönchengladbach 56 (57–35), 5. Leverkusen 56 (54–36), 6. Wolfsburg 42.