Nagy ambíciók Désen és Nagyiklódon

Nagy ambíciók Désen és Nagyiklódon
Miután az elmúlt idényben csak a második helyen végzett a Kolozs megyei labdarúgó IV. ligában, az új idényben már az elsőségre tör a Dési Szamos együttese.

(erkedi)A nagy újdonság ezen a nyáron, hogy visszatért a kispadra a szatmárnémeti Mircea Bolba mester, aki az elmúlt évad visszavágóján lemondott. Vele az élen kezdték el a felkészülést még július végén a désiek.

Nemrég hat új játékost szerződtetett az elmúlt bajnokság ezüstérmese. Ezek: Sebastian Rus, Vlad Porumb (a Nagyiklódi Egyesüléstől), Cătălin Nuţu, Daniel Popa, Raul Şandor és Vlad Dani kapus. Közben távoztak egyesületüktől Stephane  Ferhaoui és Cătălin Cristian. A gárda a révkolostori (Vad) pályáján tréningezik, ősztől kezdve ott fogják lebonyolítani hazai mérkőzéseiket is.

A Dési Szamos elkezdte a barátságos találkozók sorozatát. Első meccse Szilágy megye egyik jó képességű alakulata, a Szilágysomlyói Sporting ellen volt. A désiek fölényesen, 7–1 (3–0) arányban nyertek. Az összecsapás legjobb játékosa a harmadosztályban is szereplő Silviu Petrean volt, aki egymaga három gólt rúgott. A többi találatok szerzői: Brumă (2), Budăcan és Pop. Legközelebb a III. ligás Nagybányai Bányász ellen lépnek pályára Mircea Bolba tanítványai.

*

Az előző idényt a harmadik helyen záró, de sok ideig listavezető Nagyiklódi Egyesülés legfőbb újdonsága, hogy a Szamos-parti alakulatnak új edzője van, a Szászfenesi SK-től érkezett Paul Dârjan személyében. Vele együtt ment a nagyiklódi gárdához öccse, Valentin Dârjan, aki a nemrég rendezett Nyári Kupa négyes tornán hat gólt szerzett új együttesének. Ugyanezen a nyáron tért vissza Nagyiklódra a 25 éves Raul Moţ, a helyi gyermek-és ifjúsági központ neveltje, aki eddigi pályafutása során játszott a Besztercei Glória és a Nemeszsuki Egyesülés csapataiban, de ezúttal Belgiumból (ahol más területen kereste meg kenyerét) tért haza anyaegyesületéhez. Ő még szerepelt Szilágy megye IV. ligájában is, a Szilágycsehi Silvania együttesében. A napokban még bővült a keret egy újonccal, a Marosújvári Szóda harmadosztályú klubtól leszerződtetett Marin Gorba középpályással. Közben új támogatójuk van a nagyiklódiaknak Lucian Barbos személyében, de a klubot továbbra is segíti a helyi polgármesteri hivatal és néhány helyi cég.

Nemrég barátságos mérkőzésen a Nagyiklódi Egyesülés 3–3 (2–2) arányú döntetlent ért el a III. ligában szereplő Dési Egyesülés alakulatával. Az elkövetkező időszakban mindkét fél több ellenőrző találkozón méri fel tudását környékbeli csapatokkal.