Harminc játékos készül a Dési Szamossal

Harminc játékos készül a Dési Szamossal
Javában készülnek az új idényre III. ligás focicsapataink is. A Dési Szamos már július elején összegyűlt, hogy elkezdje az edzéseket az új idényre.

Bőven akad újdonság a Szamos együttesénél. Először is változott a klub vezetősége: az új sportigazgató Sergiu Costin, az alakulat volt hátvédje. Főedzőként ezentúl a nagybányai (pontosabban felsőbányai) születésű Dan Şomcerechi szerepel, őt a kolozsvári szurkolók is jól ismerik, hiszen labdarúgó pályafutása során az U FC-nél is játszott, továbbá szerepelt még a Nagybányai Bányász, a Piteşti-i Arges FC, a Galaci Oţelul és a Bukaresti Progresul csapatában is. Legutoljára otthon, a Nagybányai Minaur gárdájában szerepelt. Őt két segédedzője támogatja: a csapat volt labdarúgója Ionuţ Podină és a játékosként is működő középpályás, a Bukaresti Dinamónál is megfordult Dan Bucşa. A kapusokkal a Dési Egyesülés volt hálóőre, Sabin Coc (Arconada) foglalkozik. 

A keret nem kevesebb mint harminc játékost számlál. Köztük néhány frissen leigazolt focista is található, érdekes módon mind hátvédek. Ezek a következők: Kovács Szabolcs a Dési Egyesüléstől, Marius Ionescu az U FC-től, Dragoş Mureşan és az FCSB-től érkezett Denis Bolenyi. Mellettük néhány dési ifi is kiegészíti az új évadra készülő keretet. A fiúk naponta edzenek a révkolostori pályán, ahol – ahogyan tavaly – a III. liga találkozóit is játsszák majd.

Az elkövetkező napokban a Dési Szamos több barátságos mérkőzést játszik környékbeli csapatokkal.