Megnyitották az Erdély és Moldva közötti gépkocsiforgalmat kiszolgáló bethleni körgyűrűt

Megnyitották az Erdély és Moldva közötti gépkocsiforgalmat kiszolgáló bethleni körgyűrűt
Megnyitották pénteken az Erdély és Moldva közötti közúti közlekedést kiszolgáló bethleni körgyűrűt, amelytől az észak-erdélyi régió gépkocsiforgalmának felgyorsulását várják - jelentette be Nicolae Moldovan, Bethlen polgármestere.

Az 1,2 kilométer hosszú körgyűrű a Kolozsvár és Dés irányából Beszterce és Moldva irányába tartó gépkocsiforgalmat szolgálja ki, amely eddig áthaladt a Beszterce-Naszód megyei kisvároson, sokszor fennakadást, forgalmi dugókat okozva. A négy kilométeres belvárosi útszakaszt zsúfolt időszakokban 20-30 perc alatt tették meg a gépkocsivezetők.

A polgármester közösségi oldalán jó utat kívánt a gépkocsivezetőknek.

A bethleni városvezetés csütörtökön közölte, hogy a terelőút műszaki átvétele szerdán megtörtént, így december elsején megnyitják a gépkocsiforgalom előtt. Hangsúlyozták, hogy nagy infrastrukturális beruházásról van szó, amely az egész régiót kiszolgálja, és a kisvárosban lakók életminőségének javulását eredményezi.

A kétsávos terelőút útvonala teljesen új, két végén körforgalommal kapcsolódik rá a Naszód, illetve a Beszterce felé vezető országútra. Egy, a Nagy-Szamoson átívelő híd is a része, ennek hossza 583,6 méter. Megnyitása jelentősen felgyorsítja a Kolozsvárról Beszterce és a moldvai Suceava irányába tartó gépkocsiforgalmat.

A 86,4 millió lejes beruházás a bethleni polgármesteri hivatal és a romániai közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közötti partnerség révén három év alatt valósult meg.

(Borítókép: Nicolae Moldovan polgármester FB-oldala)