Kezdődnek a Kisbács – Kolozsvár terelőút munkálatai

Kezdődnek a Kisbács – Kolozsvár terelőút munkálatai
Jó hírrel szolgált a 10 ezer fős Kisbács település lakosainak a kolozsvári önkormányzat: áprilisban elkezdődik a Kolozsvár fele vezető út építése. A 8,14 kilométer hosszúságú mezei út korszerűsítésével az AGM Group KFT kolozsvári céget bízták meg. Az egymillió euró értékű munkálatokat az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretén belül, de uniós pénzalapok lehívásával valósítják meg. A kivitelezési idő egy év.

 – A projektben szerepel egy olyan útszakasz kialakítása, amely összeköti a kisbácsi Cometei utcát az Aszúpatak/Valea Seacă úttal. A Cometei utcának a kisbácsi Neptun és a Jupiter utcai kereszteződéséig tartó szakaszát saját forrásból fedezi a város. Ez a 3,74 kilométeres út alternatívát jelent, amely összeköti az új lakónegyedet az Aszúpatak utcával, és részben tehermentesíti a kisbácsi Neptun, Cometei, Privighetoarei, Castanilor és Aluniș utcát. Az út további 3,2 kilométeres szakaszának költségeit PNDR-forrásból fedezik, a fennmaradt útszakaszt szintén városi pénzből kivitelezik. Igyekszünk az utcákat leaszfaltozni – derül ki a Kisbácsi Polgármesteri Hivatal közleményéből.

A 2017-ben megnyert versenytárgyalást követő munkálatok azért kezdődnek csak idén áprilisban, mert az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) a versenytárgyalás eredményét megfellebbező átiratot csak idén márciusban bírálta el. Florin Ioan Muresan kibácsi polgármester kijelentette: állandóan felügyelet alatt tartják majd a munkálatok menetét. A kisbácsi forgalom tehermentesítése céljából négy utcakereszteződésnél és öt gyalogátjárónál szerelnek fel villanyrendőrt a Transilvania utcában, és terelőutat alakítanak ki a Triajului utca és a tetarom II ipari park között, ily módon megkönnyítenék a Törökvágás fele haladó forgalmat már a Napolact tejgyártól kezdődően.