Medve járt Mérában

Medve járt Mérában
Nem sikerült megtalálni a Méra utcáin hétfő este randalírozó medvét, pedig keresték kitartóan – tudtuk meg Balázs Jánostól, Kisbács község polgármesterétől. Elmondta: a szemtanú bejelentésére Maier Petru Cosmin alpolgármesterrel azonnal a helyszínre siettek, ahol a rendőrség, illetve a vadásztársaság (AGVPS) képviselőivel a vadállat megkeresésére indultak, de nem bukkantak a nyomára.

Másvalaki értesítette a 112-es segélyhívót, ennek következtében a környék lakósait RO-ALERT üzenetben figyelmeztették a veszélyre.

Értesülések szerint egy SMURD-egységet is a helyszínre irányítottak.

Jóllehet korábban is felröppent a hír, miszerint medvét láttak a község területén, konkrét bizonyíték csak most született, az egyik lakosnak ugyanis sikerült videófelvételt készítenie a falu főutcáján mászkáló nagy termetű állatról. A hatóságoknak egyelőre nincs elképzelésük arról, hogy a vad honnan tévedt ide, vagy hogy lehet-e számítani visszatérésére. Amennyiben erre sor kerül, és sikerül időben rábukkanni, az ilyenkor alkalmazott eljárás értelmében altatólövedékkel elkábítják, majd a helyi hatóság, a rendőrség és a vadásztársaság képviselőiből álló bizottság dönt az állat sorsáról – az érvényben levő törvényeknek megfelelően.

Balázs Jánost megkérdeztük: mit javasolnak a lakosságnak, mi a teendő, ha a falu utcáján, ahol különben létezik közvilágítás, hirtelen szembe kerülnek egy termetes medvével? A polgármester egyelőre annyit mondott: köztudott, hogy a medve a zajtól megijed, de talán a legjobb elkerülni a találkozást…  

Képünk illusztráció