Eltávolítottak a csendőrök egy anyamedvét és egy bocsot a Havas Bucsin sípálya közeléből

Eltávolítottak a csendőrök egy anyamedvét és egy bocsot a Havas Bucsin sípálya közeléből
Eltávolítottak szombaton a csendőrök egy anyamedvét és egy bocsot a Havas Bucsin sípálya közeléből, a turistákat a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették a vadállatok jelenlétére.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Gheorghe Suciu elmondta, a medve az erdővel szegélyezett sípályán haladt át, amikor a helyszínen lévő csendőrök észrevették, és azonnal eltávolították az állatot. Hozzátette, hogy az anyamedve és a bocs átkelési útvonalán nem tartózkodtak síelők, emberek nem voltak veszélyben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség a térségben tartózkodókat a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztette a vadállatok jelenlétére.

Ez volt az első eset idén, amikor a Hargita megyei csendőröknek el kellett távolítaniuk egy medvét az emberek környezetéből. Az év eleje óta többször jelentették már medvék jelenlétét lakott területek közelében, de amikor a helyszínre értek, a riasztott csendőrök az állatokat nem találták meg.

A csendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ha medvét látnak, hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék, és ne közelítsék meg a vadállatokat, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket. 

Képünk illusztráció